VIDEO – Proteste politizate de prezența unor lideri precum George Simion



Diana Șoșoacă și George Simion au fost liderii politici care au profitat imediat de protestele violente pentru a ieși în evidență, după cum le stă în fire.


In articol:


Cu portavocea într-o mână, telefonul în cealaltă și mestecând nonșalant gumă, Diana Șoșoacă a fost liderul autoproclamat al protestelor din capitală. Înconjurată de manifestanți, senatoarea a poruncit oamenilor să se lepede de măști și a dat tonul scandărilor.

Manifestanții din jurul Dianei Șoșoacă au

devenit gladiatorii ei. Au acoperit-o cu steagurile când camerele de filmare ale televiziunilor au încercat să se apropie.

Diana Șoșoacă și George Simion, primii la proteste

Geroge Simion, liderul partidului care s-a dezis de Șoșoacă- a ajuns în Piața Victoriei în fruntea unei coloane de manifestanți pornită de la Universitate. Simion a fost tot timpul în direct pe Facebook.

Liderul AUR s-a simțit ca în vremurile în care era membru de galerie.

Deși au chemat public oamenii la protest, membri AUR au respins acuzația că manifestațiile ar fi politizate.

“Bineinteles noi suntem vinovatii de serviciu dar, ciuca bataii sunt romanii… protestele nu sunt politizate, protestele apartin tuturor romanilor”, pretinde liderul AUR.

Chemările la protest au fost lansate și de pe holurile Parlamentului- într-un mod ce sfidează și bunul simț și legea. Deputatul Lucian Pușcașu, unul dintre aghiotanții lui George Simion, a venit fără mască, susținând mesajele de împotrivire față de restricțiile impuse în ultimul an.

Deputatul Mihai Lasca, exclus din AUR pentru că este condamnat penal pentru vătămare corporală, a adoptat aceeași poziție. A venit la muncă fără mască și a scăpat de amendă. Politicianul este o prezență obișnuită și la proteste.

Diana Șoșoacă și George Simion spun că vor ieși zilnic la proteste

Teoriile conspirației și îndemnurile la nerespectarea legii venite de la oamenii politici sunt adevărata problemă, cred analiștii, nu protestele în sine.

„Despre asta este vorba, tată. Despre nesimțire, despre neciopliți, despre oameni care au ajuns în Parlament și fac tot posibilul ca să sădească euroscepticismul!”, spune Sabin Gherman.

Revenim în Parlament, unde George Simion a anunțat astăzi că partidul său nu confiscă protestele.

În schimb, fosta colegă de partid, Diana Șoșoacă e mult mai tranșantă.

Pe Facebook, senatoarea îi amenință cu procese pe polițiști și jandarmi, inclusiv pe Raed Arafat.

„Ne-ați vândut ca pe sclavi. Ne-ați vândut ca pe niște obiecte! Ne-ați vândut ca pe niște sclaveți!”, strigă din răsputeri senatoarea fără mască.

Politicienii spun că vor ieși în stradă în continuare, seară de seară.

 



Citește mai mult..