Agenția Europeană pentru Medicamente, noi investigații asupra vaccinului AstraZeneca

[ad_1]

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Europa a transmis miercuri că nu a identificat încă niciun factor de risc pentru cazurile de tromboză raportate după inoculare cu vaccinul AstraZeneca COVID-19, relatează presa internațională.


In articol:


Declarația Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) vine după ce mai multe țări, printre care Canada, Germania, Franța și Spania, au limitat utilizarea vaccinului AstraZeneca la anumite categorii de populație cu risc crescut.

Șefa EMA, Emer Cooke, a spus că 62 de cazuri rare de tromboză sunt analizate la nivel mondial, dintre care 44 de cazuri în Spațiul Economic European. Numărul este extrem de mic, raportat la totalul de 9,2 milioane de persoane care au primit vaccinul în regiune. 

Citeste si: Când scăpăm de pandemie? Iată care sunt previziunile specialiștilor OMS

Cazuri rare de coagulare a sângelui, în analiza EMA

Numărul total de cazuri rare de tromboză citat de șefa EMA nu include toate cazurile de boală, cunoscută ca tromboza sinusurilor şi a venelor cerebrale (CVST), care au fost raportate în Germania, a spus Emer Cooke.

Șefa EMA, Emer Cooke

Autoritatea de reglementare a vaccinurilor din Germania a anunţat marţi că a înregistrat 31 de cazuri rare de cheaguri de sânge în creier, dintre care nouă au condus la decese, după ce aceste persoane au primit vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca, transmite

Agerpres.

Citeste si: VIDEO- Sute de morți de COVID, protestatarii calcă în picioare restricțiile

O asistentă a murit la 14 zile după vaccinarea cu serul AstraZeneca

O asistentă, în vârstă de 38 de ani, a murit după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca. Femeia din Toulouse a decedat în urma unei tromboze la 14 zile după vaccinare.

Conform France Info, o asistentă medicală din Franța a decedat la 14 zile după ce i-a fost administrat  serul anticovid AstraZeneca-Oxford. Femeia

și-a pierdut viața în urma apariției unei tromboze. Medicii din Toulouse au declarat că ea nu avea nicio problemă de sănătate.

Asistenta din Toulouse era perfect sănătoasă. Surse apropiate ale femeii au mărturisit că starea ei de sănătate s-a degradat după vaccinare.

Femeia a început să se simtă rău la 14 zile după vaccinarea cu prima doză AstraZeneca, apoi a mers la spital. Asistenta a fost spitalizată la Toulouse, la Centrul Spitalicesc Universitar (CHU) Purpan, unde i s-a indus o comă.

Citeste si:  Cum se simte barbatul vaccinat cu Pfizer si Moderna, la o saptamana dupa administrarea vaccinului COVID-19

Agenţia franceză a medicamentului (ANSM) a declarat că există un risc, mai rar întâlnit, al unei tromboze atipice cauzate de vaccinul împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford. Reprezentanții medicamentului amintit au mărturisit că raportul între beneficii şi riscuri rămâne ”pozitiv”. 

[ad_2]

Citește mai mult..