Aproape un sfert din decesele zilnice de COVID-19 la nivel mondial au loc în BraziliaAproximativ 66.750 de oameni au murit în Brazilia în luna martie de COVID-19, numărul victimelor dublându-se față de luna trecută, informează BBC.

Sistemul de sănătate al statului sud-american a fost adus în pragul colapsului, iar numărul bolnavilor continuă să crească.

Miercuri s-au înregistrat încă 3.800 de decese și peste 90.000 de cazuri noi de coronavirus. Bilanțul zilnic al deceselor din Brazilia reprezintă în prezent aproape un sfert din totalul victimelor zilnice al COVID-19 la nivel mondial.

Președintele Jair Bolosonaro este aspru criticat pentru felul în care gestionează criza și s-a confruntat cu câteva demisii la nivel înalt săptămâna această. Cu toate acestea, Bolsonaro a criticat din nou restricțiile impuse de guvernele locale și primari.

„Am avut și avem doi dușmani: virusul și șomajul. Asta e realitatea. Nu vom rezolva această problemă stând acasă”, a declarat președintele brazilian.

Miercuri au fost anunțați noi șefi ai armatei, forțelor navale și forțelor aeriene. Foștii conducători și-au dat demisia după înlăturarea bruscă din funcție a ministrului Apărării, Fernando Azevedo e Silva. Bolsonaro și ministrul Apărării au avut conflicte privind tema loialității forțelor armate. Ministrul Fernando Azevedo e Silva spunea că forțele armate ar trebui să susțină mai degrabă constituția, decât pe președintele statului.

Rolul forțelor armate în politica braziliană a fost un subiect sensibil odată cu întoarcerea țării la democrație, în 1985, după 21 de ani de conducere militară.

Editor : V.M.Citește mai mult..