Noi proteste față de restricțiile din pandemie. Participare mai slabă și acțiuni pașnice în a patra seară a manifestațiilorNoi proteste față de restricțiile impuse din cauza pandemiei au avut loc miercuri în București și în marile orașe din țară. A fost a patra seară la rând când oamenii au ieșit să-și exprime nemulțumirea față de obligativitatea purtării măștii și limitarea circulațieiUnii participanți au fost deja amendați zilele trecute, dar asta nu i-a oprit să continue protestul. Oamenii au fost însă pașnici de această dată.

În ambianța sonoră a fluierelor și vuvuzelelor, în Capitală oamenii au plecat în marș din Piața Universității spre Obor – Ștefan cel Mare și Piața Victoriei. Un traseu mai puțin obișnuit pentru proteste în București, dar scopul a fost de a strânge cât mai mulți susținători. Într-un final, nu s-au strâns mai mult de 400 de protestatari și, din fericire, au fost pașnici.

„Libertate! Libertate!” s-a strigat din nou și la Constanța. Aici a avut un loc un incident izolat, între jandarmi și un protestatar care a refuzat să se legitimeze. Bărbatul a fost pus la pământ, dar a scăpat fără amendă la scurt timp. Protestul de pe străzile orașului de la malul mării nu a strâns de data aceasta mai mult de 100 de participanți.

Ceva mai multă agitație a fost la Brăila, unde au mărșăluit aproape 300 de oameni. „Libertate! Libertate!”, au strigat la rândul lor.

La Oradea s-au strâns în centrul orașului aproximativ 200 de manifestanți. Aceștia au scandat împotriva autorităților și au dat foc măștilor.

„Oamenii nu mai sunt dispuși să stea în casă și să poarte măștile astea, care sunt toxice și au viermi în ele!” – a declarat Mihai Lasca, deputat neafiliat.

De departe, cel mai amplu protest a avut loc la Arad, unde au participat aproape 500 de oameni. Aceștia au fost însoțiți în marș de o coloană de mașini.

Alte acțiuni de protest au avut loc la Cluj-Napoca și la Slatina, însă numărul participanților nu a trecut de 100.

Opt lideri ai partidului AUR, considerați organizatorii protestului violent de luni seara din București, au fost amendați. George Simion, Diana Șoșoacă, senatorul Claudiu Târziu și alți cinci politicieni AUR vor trebui să plătească câte 15.000 de lei fiecare după ce lucrurile au degenerat și o parte dintre protestatari au aruncat cu pietre și petarde în jandarmi. Luni noapte, 188 de persoane au fost duse la audieri, iar 12 jandarmi au fost răniți.

Editor : Luana PavalucaCitește mai mult..