„Nu am tolerat absolut nimic”

[ad_1]

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a declarat că are „toleranţă zero” faţă de angajații MApN care nu respectă legea, cu referire la cazul fostului director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, Iulian Cristian Gherghe.

„Din momentul în care directorul Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei a identificat această posibilă infracţiune, nu am tolerat absolut nimic, a fost o singură decizie – luaţi măsurile necesare, astfel încât să procedăm în conformitate”, a spus Nicolae Ciucă joi seară la la TVR, potrivit Agerpres.

Ministrul a adăugat că, în momentul în care i s-a raportat cazul, „decizia a fost direct la Parchet, motiv pentru care s-a făcut sesizarea la Parchetul Militar şi sunt în derulare procedurile în conformitate cu legea”.

„Toleranţă absolut zero, cum toleranţă zero a fost şi faţă de ceea ce s-a întâmplat la Focşani”, a adăugat ministrul, referindu-se la situaţia de la Spitalul Militar din Focşani, unde au fost vaccinate, potrivit lui, 153 de persoane care nu erau incluse în etapa a doua de vaccinare, care era în vigoare la acel moment.

Fostul director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, Iulian Cristian Gherghe, a fost arestat, sâmbătă, pentru 30 de zile, fiind acuzat de delapidare, fals material, fals intelectual şi uz de fals. l şi-ar fi însuşit fără drept, pe 27 noiembrie 2018, suma de 179.470 USD din fondurile DGIA, scop în care a falsificat şi folosit mai multe înscrisuri.

Editor : B.P.

[ad_2]

Citește mai mult..