Atentat la Capitoliul SUA. Polițiști răniți, atacatorul împușcat mortal


O mașină a intrat în viteză într-o baricadă din afara Capitoliului SUA vineri după-amiază, rănind doi ofițeri de poliție. Forțele de ordine au reacționat prin împușcarea șoferului, au declarat pentru Associated Press doi oficiali ai legii.


In articol:


Cel puțin un ofițer de poliție se află în stare gravă, în timp ce șoferul era și el în stare critică, au spus oficialii citați de The Globe and Mail.

UPDATE. Suspectul ar fi murit la spital, în urma rănilor provocate de împușcăturile polițiștilor de la Capitoliu, informează ABC News . 

Accidentul și împușcăturile au avut loc la un punct de control la intrarea în Capitoliu, în timp ce lucrările Congresului american sunt suspendate momentan.

Citeste si: Cum va fi vremea de Paștele Catolic. Ce spune prognoza meteo pentru noaptea de Înviere

Ce a transmis Poliția Capitoliului despre incident

Incidentul are loc în contextul în care regiunea Washingtonului se află încă în pericol la aproape trei luni după ce o mulțime de insurecționiști înarmați au asaltat Capitoliul, în timp ce
Congresul vota pentru confirmarea victoriei lui Joe Biden în alegeri, în fața lui Donald Trump.

Poliția Capitoliului a transmis că o persoană „a condus un vehicul în doi ofițeri USCP” și că suspectul a fost luat în custodie. Oamenii legii au declarat pentru AP că suspectul a fost împușcat și dus la spital în stare critică.

UPDATE. Suspectul împușcat de polițiști ar fi murit la spital[Sursa foto: Twitter / Capitol USA]

Unul dintre ofițerii răniți a fost dus cu mașina de poliție la spital; celălalt a fost transportat de echipaje medicale de urgență, au mai transmis oficialii americani.

Complexul Capitoliului SUA a fost blocat după împușcare, iar personalului i s-a spus că nu se poate intra sau ieși din clădiri.

Citeste si: Măcel pe linia ferată. 51 de oameni au murit după ce un tren a deraiat într-un tunel

Capitoliul SUA își revine după asaltul din ianuarie

Incidentul a avut loc la aproximativ 100 de metri de intrarea clădirii pe partea Senatului.

Gardurile care împiedicau circulația vehiculelor în apropierea acelei zone au fost îndepărtate recent, deoarece Capitolul a început să se redeschidă după revoltele din 6 ianuarie.

Mai multe videoclipuri postate pe rețelele sociale arată o mașină sedan de culoare închisă blocată în bariera de la intrarea în Capitoliu, iar un echipaj de poliție inspectează vehiculul. Oamenii legii și paramedicii au putut fi văzuți îngrijind cel puțin o persoană neidentificată.





Citește mai mult..