Au fost descoperite alte 30 de cazuri de coagulare a sângelui din cauza vaccinului AstraZeneca


Agenţia britanică de reglementare a medicamentelor a transmis, joi, că a descoperit încă 30 de cazuri de coagulare a sângelui la persoanele cărora le-a fost administrat vaccinnul împotriva COVID-19, de la AstraZeneca. Astfel aceste cazuri s-au dublat față de cele raportate luna trecută.


In articol:


Agenţia britanică de reglementare a medicamentelor a precizat, că până în prezent nu a primit astfel de înștiințări în cazul vaccinului produs de Pfizer/BioNTech, conform Reuters.

Agenţia britanică de reglementare a medicamentelor a indentificat încă 30 de cazuri de coagulare a sângelui după administrarea vaccinului produs de AstraZeneca


Reprezentanții din domeniul sănătății au mai specificat că eficiența vaccinului în prevenirea infectării cu COVID-19 ar putea depăși eventualul risc de formare de cheaguri de sânge.

Mai multe țări au luat decizia de a suspenda pentru o perioadă, vaccinarea cu serul produd de Oxford şi AstraZeneca. Unele dintre aceste state, au reluat, însă, vaccinarea cu AstraZeneca.

Au fost descoperite alte 30 de cazuri de coagulare a sângelui din cauza vaccinului AstraZeneca[Sursa foto: PixaBay]

Specialiștii continuă să facă investigații asupra raportărilor de astfel de afecțiuni trombo-embolice cauzate de vaccinul de la AstraZeneca.

Totodată, în data de 18 martie, agenţia britanică de reglementare a medicamentelor a transmis că au fost raportate 5 cazuri de formare de cheaguri de sânge la creier din 11 milioane de doze de vaccin utilizate.

Astfel, joi, din 18,1 milioane de doze de vaccin AstraZeneca administrate, au fost înregistrate afecțiuni rare, și anume 22 de cazuri de tromboză la nivelul sinusurilor cerebrale, şi 8 cazuri de coagulare.

Citeste si: Ce a transmis Alexandru Rafila despre închiderea magazinelor la ora 18.00: „Duce la creşterea riscului de răspândirea a infecţiei”



Citește mai mult..