Măcel pe linia ferată. 51 de oameni au murit după ce un tren a deraiat într-un tunel


Cel puțin 51 de oameni și-au pierdut viața în Taiwan după ce un tren a deraiat de pe șine, transmite presa internațională.

Deraierea unui tren în zona de est a Taiwanului a făcut ca un număr de minim 51 de persoane să-și piardă viața, iar alte zeci să fie rănite. Este cel mai grav accident din regiune consemnat în ultimii 70 de ani.

Trenul avea opt vagoane și aproape 500 de pasageri la bord pare să fi fost lovit de un camion care alunecase pe o bancă pe linie, potrivit Reuters.

Citeste si: Bilanț coronavirus azi, 2 aprilie 2021. Câte cazuri noi s-au înregistrat în ultima zi

Accidentul

a avut loc la intrarea într-un tunel din districtul Hualien din estul Taiwanului, potrivit Departamentului de Pompieri al regiunii.

În afară de numărul pasagerilor morți, ajuns la 51 conform celui mai recent bilanț, ci puțin 146 de oameni sunt răniți în cel mai grav dezastru feroviar din insulă din ultimele șapte decenii.

Premierul din Taiwan, Su Tseng-chang, și-a exprimat vineri scuzele față de pasageri și și-a transmis condoleanțele familiilor victimelor.
„Vreau să-mi exprim empatia pentru familiile victimelor și pasagerilor răniți”, a declarat Su într-o conferință de presă din Taipei, adăugând că regretă incidentul în numele autorităților.

Premierul a spus că va părăsi imediat Taipei pentru a se îndrepta către Hualien. Potrivit Agenției Naționale de Pompieri, 51 de persoane au fost ucise și cel puțin 66 au fost rănite și sunt tratate în spital. Deraierea a avut loc în prima zi a unei mini-vacanțe de patru zile pentru tradiția anuală a Taiwanului de măturare a mormintelor.Citește mai mult..