Nelu Ploieșteanu s-a stins din viață. Artistul se afla internat în Spitalul Floreasca



Unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică lăutărească din România, Nelu Ploieșteanu, a murit vineri dimineață, din cauza complicaţiilor pe fondul COVID-19.


In articol:


Iubitul interpret de muzică lăutărească a decedat la vârsta de 70 de ani, la Spitalul Floreasca din București, acolo unde se afla internat de două săptămâni, deoarece era infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Cea care a făcut anunțul public al morții lui Nelu Ploieșteanu a fost jurnalista Mara Bănică. Aceasta și-a exprimat regretele printr-o postare făcută pe

Facebook.

„Speram să nu primesc niciodată vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu şi să-ţi odihnească sufletul în Rai!”, a scris Mara Bănică pe pagina sa de Facebook.

Jurnalista Mara Bănică a declarat pentru Antena3 faptul că joi, artistul și întreaga sa familie urma să iasă din carantină, deoarece trecuseră cele 14 zile de izolare la domiciliu de la infectarea cu COVID-19 a acestora.

„M-a sunat fiica lui. Am înţeles că puţin după miezul nopţii s-a stins. Ieri, doamna Elena, soţia lui nea Nelu, a primit un telefon de la DSP în care a fost anunţată că pot ieşi din carantină şi dânsa şi nea Nelu şi toată lumea. Practic, nu mai există pericolul răspândirii virusul, dacă vreţi, şi nici nu cred că îl mai avea în organism. La înmormântarea băiatului lui, Mihăiță, a avut acel nenoroc să fie înţepat de un ţânţar şi să ia virusul West Nile.

A fost tratat la Spitalul „Matei Balş”, a scăpat cu organismul foarte slăbit.

Citeste si: Tragedie în Sibiu! O fată în vârstă de 12 ani s-a spânzurat în apartamentul în care locuia

Nelu Ploieșteanu a avut multe probleme de sănătate

Peste această cădere de imunitate fantastic de mare, el avea mari probleme la plămâni, era fumător. A stat luni de zile pe tratament, pe lângă efortul de a cânta, nopţile pierdute.

Se încearcă, în această dimineaţă, să se retesteze, să vadă dacă mai era prezent virusul. Se pare că ar fi iniţiativa medicilor. El a murit de stop cardiac. Era foarte, foarte slăbit. Familia speră să îi poată oferi o înmormântare creştinească, dacă de la spital se va permite lucrul acesta. Şansele de a-şi reveni nu prea existau. Trecutul lui medical a fost unul greu”, a spus Mara Bănică, la Antena 3.

Citeste si: O tânără însărcinată din Timișoara a murit de COVID. Avea 32 de ani și astepta primul copil

Cine a fost, de fapt, Nelu Ploieșteanu

Nelu Ploieşteanu, cu numele real Ion Dumitrache, s-a născut la 16 decembrie 1950, în satul Ciorani din judeţul Prahova. A cântat de la şase ani la acordeon, dar la 17 ani a cântat pe bani pentru prima dată, la o nuntă.

Cu timpul, a învâţat să cânte şi la pian. Primul turneu în străinătate a fost în 1978, în Franţa. În România, a cântat la petreceri pentru Nicu Ceauşescu şi pentru toţi preşedinţii de după Revoluţie, mai puţin Emil Constantinescu. 

Interpretul de muzică lăutărească, Nelu Ploieșteanu avea cinci copii. Din păcate, fiul său, Mihai, a decedat în luna aprilie a anului 2018. Cele mai importante colaborări pe care le-a avut au fost acelea cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache.

 



Citește mai mult..