Reacție gravă după vaccinarea anti-COVID. O femeie din Galați, în șoc anafilactic

[ad_1]

O femeie de 36 de ani din Galați a avut, vineri, o reacție adversă puternică după vaccinarea cu vaccinul Moderna. A fost necesară intervenția unei ambulanțe la centrul de vaccinare, relatează presa locală.


In articol:


O femeie de 36 de ani din Galați a avut o reacție adversă severă după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu prima doză din serul produs de Moderna, transmite Viața Liberă.

Incidentul a avut loc în cursul zilei de vineri, 2 aprilie, în centrul de vaccinare din satul Corod, județul Galați. Din fericire, datorită îngrijirilor medicale pe care le-a primit de urgență, femeia și-a revenit. 

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță: ”Numărul cazurilor de tromboză din anul 2019 și cu cel din 2020 este neschimbat”

Ce reacții adverse a avut femeia de 36 de ani după vaccinul Moderna

Femeia și-a pierdut cunoștința după administrarea vaccinului, dar i s-a acordat imediat primul ajutor și și-a revenit.

”Persoana a prezentat reacții adverse (hipertensiune, pierderea cunoștinței, amețeală, vertij, dispnee) la cinci minute de la administrarea vaccinului. Medicul coordonator din centrul de vaccinare i-a acordat primul ajutor și a solicitat o ambulanță, pacienta fiind transportată la Spitalul Municipal Tecuci, unde s-a continuat tratamentul”, a declarat Teodora Diaconița, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați.

Femeia a uitat să spună că este alergică

Ulterior, pacienta a plecat la domiciliu, nefiind necesară internarea, mai scrie sursa citată. Persoana este cunoscută cu alergii (la acarieni – n.red.), fiind în tratament, „lucru pe care nu l-a declarat echipei de triaj din centrul de vaccinare, așa cum prevede procedura”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați.

[ad_2]

Citește mai mult..