VIDEO – Stratagliata, friptura din Angus care poate înlocui drobul de miel

[ad_1]

Tradiționalul drob de miel pentru Paște are o variantă gourmet pentru pofticioșii cu gusturi rafinate. Stratagliata, friptură din carne de vită Angus


In articol:


Meniul tradițional al românilor de Paște are o variantă gourmet,pregatită de obicei in restaurantele exclusiviste, dar care potrivit bucătarilor cu experiență poate fi realizată si acasa.

Ingredientul vedetă este stratagliata, o combinație inventată de un măcelar italian intre carnea de vită Angus maturată 20 de zile și bacon proaspăt de porc.

„Pentru sărbătorile pascale vă propunem o alternativă la miel: o friptură de vită irlandeză, 95% carne de vită, 5% bacon proaspăt de porc. Este foarte ușor de preparat”, explică Renata Kozak, bucătar.

Stratagliata din Angus, în loc de drob de miel

Se gătește în mai puțin de zece minute, la foc mediu. Vita este bine rumenită la exterior și suculentă în interior. Specialiștii spun că poate să fie servită ca o friptură, în combinație cu sos de hribi, de exemplu.

„Carnea este marmorată, așa că nu mai avem nevoie de ulei. O punem direct în tigaie. Patru minute pe o parte, patru pe cealaltă. O să fie o friptură foarte crocantă pe exterior și și în interior foarte zemoasă”, spune Renata.

Gurmanzii care au încercat friptura spun că are un gust deosebit.

„De obicei nu mănânc carne de miel și aceasta este o alternativă. Chiar îmi place”, spune un client.

Clienții deja comandă stratagliata din ce în ce mai des

Reprezentanții acestui local cu pretenții din Oradea au început deja să preia comenzi pentru Paște. Friptura se poate livra gătită de un chef sau crudă pentru a fi preparată acasă de clienți.

„În perioada următoare o vom livra atât crudă, cât și gătită pentru clienți. Dacă ei doresc să o pregătească cu o zi înainte, cu cel mai mare drag. Deja avem o precomandă de 20 de bucăți”, spun reprezentanții restaurantului.

Nu este greu de preparat, însă ingredientele sunt un capriciu culinar de lux, pe care nu multi și-l permit. Un kilogram de stratagliata costă 280 de lei.

Dacă comandați la restaurant, pentru o friptură de 250 de grame gătită cu garnitură de legume la grătar veți plăti 86 de lei

[ad_2]

Citește mai mult..