Ce activități de vacanță pot face copiii tăi pentru a nu se plictisi acasă

[ad_1]

Preșcolarii și elevii din România au intrat de astăzi, 2 aprilie 2021, în vacanță. Vezi ce activități poți face cu cel mic pentru a nu se plictisi în casă, pe timp de pandemie covid-19.


In articol:


Copiii au intrat în vacanță. Ei vor reveni în bănci după terminarea sărbătorilor pascale. Dacă ai rămas singură acasă cu cei mici încearcă o serie de activități de vacanță pentru a nu se plictisi.

Nu este rău nici să te plictisești. Acele clipe le poți folosi pentru a te relaxa sau pentru dezvoltarea personală.

Activități de vacanță pentru gradiniță

Dacă îți petreci timpul cu micuți de grădiniță poți încerca diferite aplicații mobile distractive și educative. Poți instala „The Robot Factory by Tinybop”, o aplicație pentru copii cu vârsta de 4+. Este disponibilă pe IOS și cu ajutorul ei îți poți crea roboții preferați.
Acolo, micuții vor da frâu liber imaginației. Ei pot îmregistra sunete pentru roboți și pot alega schema de culori. Astfel, ei vor testa capacitățile robotului în lumea virtuală.

Citeste si: VIDEO- Păpușile croșetate, jucării prietenoase cu mediul, căutate de părinți

O altă aplicație educativă este „Star Walk Kids- Astronomy for Children”. Este pentru minorii cu vârsta de 4+ și este disponibilă pe IOS și pe Android.

Este vorba despre un planetariu virtual și instrument de educație prin care micuții pot învăța mai multe despre constelații și corpuri cerești. Sunt multe animații și explicații video care îi vor ajuta să învețe lucruri noi despre Univers.

Dacă micuțul tău este un mic om de știină, poți intra pe site-uri precum ScienceKids, ItsyBitsy, Kidizi. Acolo sunt o serie de experimente prezentate pas cu pas. Explicațiile științifice îi vor ajuta pe cei mici să facă propriul experiment acasă.

Dacă vorbim de micuți pasionați de dans putem încerca aplicația „Just Dance Now”. Este o aplicație după care se poate urmări coregrafii ale unor melodii populare. Tot acolo, copiii pot concura cu utilizatori din toată lumea, în competiții de dans.

De asemenea, poți viziona alături de cei mici foarte multe video-uri distractive sau educative de pe Youtube. Dinozauri, istorie, tehnologie, viață extraterestă ori natură…sunt cuvintele cheie.

Citeste si: Caz șocant la o școală: O fetiță a fost lăsată inconștientă pe coridor de un coleg mai mare. A fost transportată cu elicopterul

Să lăsăm tehnologia deoparte și să ne axăm pe lego, plastelină, acuarele sau decupat. Activitățile de lucru manual îi vor face să se concentreze. Spor!

Activități de vacanță pentru clasa 1

Dacă deja, trecem la alt nivel și avem copii care merg la școală trecem la alt tip de activități.

Putem explora videoclipurile canalului Ted-Ed. Acolo vom descoperi exerciții interesante de logică.

Putem încerca și aplicația „Monster Math”. Este vorba despre o aplicație care îi va îmbunătăți abilitățile matematice într-un mod distractiv, celui mic.

De asemea, școlarii pot încerca și să-și creeze propriile jocuri în Scoolcode. Este vorba de o platformă de programare utilizată de elevii Logiscool. În astfel de platforme, copiii pot dezvolta un joc din propriile idei, pot recapitula proiectele deja dezvoltate și pot testa jocurile dezvoltate de către colegii, sau pot posta chiar jocul lor propriu.

Ce fac copiii în vacanță.[Sursa foto: PixaBay]

Dă-le frâu liber pasiunilor cu „Quivervision”. Aplicația îmbină coloratul cu tehnologia realității augumentate de ultimă generație. În această aplicație, desenele prind viață într-o creație 3D.

Urmărește videoclipuri educative alături de el pe Youtube, așa nu-l vei lăsa nesupravegheat. De asemenea, ajută-ți copilul să păstreze legătura cu grupul de prieteni, în această perioadă grea de pandemie CORONAVIRUS. Ei pot intra pe Facebook Messenger Kids fără a avea nevoie de un cont de Facebook. Poți sta liniștită că micuțul nu va intra în contact cu nicio persoană necunoscută.

O altă aplicație care îi va ajuta este JusTalk Kids. Nu trebuie să aibă un număr de telefon pentru a o folosi. Minorii se pot bucura de apeluri video call și datele lor personale vor fi în siguranță.

Citeste si: Top 5 avantaje ale hainelor pentru copii din materiale naturale

Te poți uita cu ei la filme care să le stârnească interesul, dar poți să îi ajuți și la crearea unui puzzle sau să vă jucați cu un cub Rubik. Nu uitați să țineți pasul cu activitățile școlare!

Activități de vacanță pentru adolescenți

Dacă vorbim de activități pentru adolescenți…ei sunt cea mai dificilă categorie de minori. Adolescenții se pot apuca să scrie un jurnal, pot urmări clipuri extrem de interesante pe Youtube, ba chiar pot cocheta cu bucătăria.

Citeste si: Când se vor întoarce toți copiii la școală?! Ministrul Educației spune adevărul

Îi poți lua copilul și porniți un film extrem de interesant pe Netflix. Pot căuta de asemenea, noi jocuri video precum: Minecrat, Game Dev Tycoon. PolyBridge, Spore. Vorbim și de jocuri de programare precum Human Resource Machine, LightBot, CodeCombat.

Poți încerca alături de copilul tău un tur virtual. Acest lucru se va face fără să te ridici de pe canapea. Începi să vizitezi muzeele din România cu ajutorul unei platforme. Vei găsi zeci de muzee de știință, artă și etnografie din toate zonele țării. Profită de timpul tău liber și vizitează muzeele la care nu ai reușit până acum să ajungi ori pe cele pe care aveai în plan să le vizitezi!

Ai o listă și cu muzee internaționale. Copii pot să vadă mai de aproape animalele preferate. Cei mai îndrăzneți pot face o călătorie deasupra vulcanilor.

Pregătirea pentru examenul de bacalaureat este esențială. Vacanța de Paște este un prielnic bun de a-i testa cunoștiințele copilului tău. Vacanță plăcută tuturor!

Citeste si: O fetiță de doi ani, opărită cu ciorbă fiartă, s-a recuperat aproape complet. Copila a suferit arsuri pe 42% din suprafața corpului

[ad_2]

Citește mai mult..