Ce se întâmplă cu Baza Pro Rapid. Anunţul făcut azi şi imaginile dezastrului: cum arată acum complexul

[ad_1]

  • Liga 1: HermannstadtFC Argeș, sâmbătă, 15:00, Digi Sport 1

  • Liga 2: Dunărea Călărași – ASU Poli Timișoara, sâmbătă, 21:30, Digi Sport 1

Rapidiştii şi-au luat gândul de la baza Pro Rapid

La conferinţa de presă de prezentare a lui Daniel Niculae a fost prezent şi Victor Angelescu, iar patronul alb-vişiniilor a vorbit despre situaţia bazei Pro Rapid.

„Noi am mai spus, am uitat de baza Pro Rapid! Baza nu cred că va mai fi vreodată a Rapidului! Sper ca la un moment dat, un primar să o recondiționeze și să o pună la dispoziție către copiii din sectorul 1, dar poate și către Rapid. Dar trebuie să fim realiști! Trebuie să uităm de baza Pro Rapid! Noi vorbim de ea de 5-6 ani… Trebuie să ne construim noi baza noastră, nouă, când vom fi în Liga 1. Nu putem să trăim acum din ce a fost acum 15 ani.

Baza e a statului! Eu am declarat că aș vrea să avem cu statul o interferență cât mai mică. Dacă cineva o va recondiționa, vom fi interesați să o folosim. Dar cred că mai e mult timp până atunci, ani de zile. Dacă anul viitor vom fi în Liga 1, trebuie să avem baza noastră, nu să așteptăm după Pro Rapid.”, a declarat Victor Angelescu.

Noul preşedinte al Rapidului, Daniel Niculae, a subliniat şi el că situaţia în privinţa bazei Pro Rapid este complicată.

„Cred că este dorința tuturor, doar că nu depinde de noi. E un lucru mai întortocheat. Baza nu aparține nici de Rapid, nici de Primăria de sector. Nu știm de cine aparține. În România, dacă vrei să faci un lucru bun, te mănâncă birocrația.”, a afirmat Daniel Niculae.

Baza Pro Rapid: hoții de fier vechi, șerpii și câinii maidanezi au ocupat locul. Imaginile dezastrului

Galerie Foto

Baza Pro Rapid se află într-o stare deplorabilă, iar pentru moment nimeni nu știe când ar putea începe lucrările de renovare.

Digi Sport a vizitat, în vara trecută, fosta casă a Rapidului, iar peisajul este dezolant. În zonă trăiesc acum numeroși șerpi și câini maidanezi, iar buruienile acoperă aproape întreaga suprafață de 3 hectare şi jumătate. Au rămas în picioare doar terenurile de tenis, care sunt deschise publicului după ora 16:00.

Digi Sport a solictat, în luna ianuarie, un punct de vedere din partea autorităților cu privire la situația de la Pro Rapid, iar Ministerul Finanțelor Publice a oferit un răspuns:

„Cu privire la solicitarea dumneavoastră cu privire la situația bazei Pro Rapid, vă comunicăm că s-a inițiat <<Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor imobile aflate în domeniul public al statului și darea acestora în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului>>, care a fost avizat cu observații de către Ministerul Justiției urmând a fi reluată procedura de avizare, luând în considerare atât noua componență a Guvernului, cât și observațiile ministerului sus mentionat”, anunță Ministerul Finanțelor Publice.

Etichete: daniel niculae , baza pro rapid , victor angelescu

[ad_2]

Citește mai mult..