Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Se constată o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu Covid-19, atât în rândul elevilor, cât şi al personalului”


Ministrul Educației a transmis ce se întâmplă cu virusul Sars-Cov-2 în școli. Sorin Cîmpeanu a afirmat că numărul cazurilor COVID-19, în școli, este în scădere.


In articol:


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri că a fost constatată o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu Covid-19, atât în rândul elevilor, cât şi al personalului. Pe data de 1 aprilie 2021, aproximativ 2.610 de elevi şi 2.171 de angajaţi erau confirmaţi cu virusul COVID-19.

Citeste si: Ce anunţ a făcut Ministrul Educaţiei referitor la tezele din semestrul doi

„Conform datelor transmise şi asumate de către unităţile de învăţământ preuniversitar şi inspectoratele şcolare judeţene, se constată o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu Covid-19, atât în rândul elevilor, cât şi al personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic”, a transmis, vineri, Ministerul Educaţiei.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, verficări la o şcoală unde un învăţător este acuzat că abuzează verbal copiii

Numărul elevilor infectați cu Sars-Cov-2 este în scădere

Sorin Cîmpeanu a anunțat că pe 1 aprilie 2021, numărul total al cazurilor de elevi confrmaţi era de 2.610, în timp ce al angajaţilor era de 2.171.

Citeste si: Ministrul Educației anunță că vor fi achiziţionate platforme securizate pentru evaluarea online

Ministrul Educației – despre elevii infectați cu Sars-Cov-2.[Sursa foto: Facebook]

Conform autorităților, cel mai mare număr activ

de cazuri la elevi s-a înregistrat pe 26 martie. Aproximativ 2.740 de elevi erau infectați cu covid-19. Tot atunci a fost şi numărul maxim de infectări la angjaţii din învăţământ, respectiv 2.514.

Citeste si: Ministrul Educației a făcut anunțul! Nu se închid școlile! Vacanța suplimentară ar putea fi înlocuită cu prezența fizică la cursuri

Analiza reaizată de Minister se referă la perioada 15 martie – 1 aprilie.

Cel mai mic numr activ de cazuri a fost 2.200 la elevi şi 2.031 la personal.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț despre închiderea școlilor! ”Zilele de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică”Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.