Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Se constată o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu Covid-19, atât în rândul elevilor, cât şi al personalului”

[ad_1]

Ministrul Educației a transmis ce se întâmplă cu virusul Sars-Cov-2 în școli. Sorin Cîmpeanu a afirmat că numărul cazurilor COVID-19, în școli, este în scădere.


In articol:


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri că a fost constatată o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu Covid-19, atât în rândul elevilor, cât şi al personalului. Pe data de 1 aprilie 2021, aproximativ 2.610 de elevi şi 2.171 de angajaţi erau confirmaţi cu virusul COVID-19.

Citeste si: Ce anunţ a făcut Ministrul Educaţiei referitor la tezele din semestrul doi

„Conform datelor transmise şi asumate de către unităţile de învăţământ preuniversitar şi inspectoratele şcolare judeţene, se constată o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu Covid-19, atât în rândul elevilor, cât şi al personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic”, a transmis, vineri, Ministerul Educaţiei.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, verficări la o şcoală unde un învăţător este acuzat că abuzează verbal copiii

Numărul elevilor infectați cu Sars-Cov-2 este în scădere

Sorin Cîmpeanu a anunțat că pe 1 aprilie 2021, numărul total al cazurilor de elevi confrmaţi era de 2.610, în timp ce al angajaţilor era de 2.171.

Citeste si: Ministrul Educației anunță că vor fi achiziţionate platforme securizate pentru evaluarea online

Ministrul Educației – despre elevii infectați cu Sars-Cov-2.[Sursa foto: Facebook]

Conform autorităților, cel mai mare număr activ

de cazuri la elevi s-a înregistrat pe 26 martie. Aproximativ 2.740 de elevi erau infectați cu covid-19. Tot atunci a fost şi numărul maxim de infectări la angjaţii din învăţământ, respectiv 2.514.

Citeste si: Ministrul Educației a făcut anunțul! Nu se închid școlile! Vacanța suplimentară ar putea fi înlocuită cu prezența fizică la cursuri

Analiza reaizată de Minister se referă la perioada 15 martie – 1 aprilie.

Cel mai mic numr activ de cazuri a fost 2.200 la elevi şi 2.031 la personal.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț despre închiderea școlilor! ”Zilele de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică”

[ad_2]

Citește mai mult..