O veste excelentă: Peste 500.000 de doze de vaccin Pfizer sosesc luni în RomâniaO veste excelentă pentru români! O nouă tranşă de doze de vaccin Pfizer BioNTech ajunge luni în România. Vor fi distribuite în mai multe centre din țară.


In articol:


Vaccinurile vor fi livrate în România pe cale aeriană. Mai exact, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Noua tranșă conține 511.290 de doze de vaccin Pfizer BioNTech.

”Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, precizează Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării anti-COVID.

Unde vor ajunge dozele de vaccin

Noile doze de vaccin care vor sosi în țară vor fi distribuite astfel: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 171.990 doze; Centrul Regional de Depozitare Braşov: 66.690 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 76.050
doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 58.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 33.930 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 45.630 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 58.500 doze.

Citeste si: VIDEO- Drama românilor rămași peste hotare. Nu vor veni acasă de Paște

Câți români s-au vaccinat până acum

România a primit până acum 2.863.439 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.641.069

au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Citeste si: Câți oameni s-au vaccinat împotriva Sars-Cov-2, în ultimele ore?! Anunțul oficialCitește mai mult..