VIDEO – Scandal pe înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu. Membrii familiei refuză să ridice trupul artistului de la morgă

[ad_1]

Un întreg scandal umbreşte despărţirea de ultimul mare lăutar al României. Membrii familiei lui Nelu Ploieşteanu refuză să ridice trupului artistului de la morga Spitalului Floreasca.


In articol:


Decizia a fost luată după ce autorităţile nu le-au eliberat un certificat, în care să scrie să Nelu Ploieşteanu nu suferea de Covid-19 în momentul decesului.

Doar acest act le permite să-i poată organiza o ceremonie de înmormântare, demnă de marele cântăreț.

După o viață în care s-a dedicat scenei și publicului, Nelu Ploieșteanu s-a stins pe un pat de spital la Floreasca. Marele artist a fost internat în urmă cu 3 săptămâni, in stare gravă, din cauza infecției cu SARS COV 2.

Potrivit tradiţiei, dar şi măsurilor impuse de pandemie, artistul ar fi trebuit să fie condus pe ultimul drum astăzi, inconjurat doar de familie, nu și de fanii care vreme de 50 de
ani l-au iubit și s-au distrat pe muzica lui.

Trupul artistului va ajunge la Institutul de Medicină Legală

Familia cântărețului a refuzat ca artistul să fie înmormântat precum ceilalți oameni răpuși de Covid-19. Nu au ridicat cadavrul de la morga spitalului și au făcut o cerere pentru autopsie la procurorul de serviciu din Sectorul 1.

Citeste si: VIDEO- A murit Gabi Luncă, marea doamnă a muzicii lăutărești. Suferea de COVID-19

Cererea a fost aprobată, iar acum trupul neînsuflețit va ajunge la

Institutul Național de Medicină Legală.

Înmormântarea a fost amânată

Înmormântarea este amânată până la rezultatul final al celor de la IML. Artistul va fi îngropat în cavoul în care a fost depus fiul său, la Cimitirul Străulești 2.

Cântărețul a regretat în ultimele clipe de viață că n-a mai ajuns la mormântul fiului său, din cauza pandemiei. Lui i-a dedicat mare parte din viață! Băiatul lui Nelu Ploieşteanu, pentru a-l suferea de o boală gravă, iar, în anul 2018, s-a stins la vârsta de 32 de ani.

Şi înmormântarea cântăreţei Gabi Luncă a fost amânată

În vârstă de 83 de ani, Gabi Luncă, una dintre cele mai mari voci ale muzicii lăutărești din România, a pierdut și ea lupta cu boala covid-19. Celebra cântăreață ar fi urmat să fie condusă pe ultimul drum tot duminică, însă familia s-a opus organizării unei ceremonii după regulile impuse în cazul persoanelor care mor infectate cu noul coronavirus.

Aşteaptă şi ei rezultatul autopsiei.

Citeste si: Viorica de la Clejani, în doliu: „Nu a murit de covid, ci de….ar fi putut trăi!”

Gabi Luncă va fi înmormântată alături de fostul ei soț, acordeonistul Ion Onoriu, care a murit în anul 1988. Ultima dorință a artistei va fi respectată de către familie. În ziua în care va fi condusă pe ultimul drum va avea loc și un spectacol în memoria celor doi soți.

[ad_2]

Citește mai mult..