Arestări în Dubai după mai multe femei au pozat goale la balcon, pentru o campanie publicitară



Poliția din Dubai a arestat mai multe persoane acuzate de indecență, după ce filmări cu femei goale care pozau la un balcon au fost intens distribuite online la sfârșitul săptămânii trecute.

Imagini și videoclipuri care arătau peste zece femei complet dezbrăcate, la balconul unei clădiri din cartierul luxos Marina, au provocat un șoc în Emiratele Arabe Unite, unde chiar și un sărut în public se pedepsește cu închisoarea, relatează Sky News.

În Emiratele Arabe Unite, încălcarea legii privind decența în public se pedepsește cu până la șase luni de închisoare și o amendă de aprovimativ 1.000 de euro.

Distribuirea unui material pornografic se pedepsește, de asemenea, cu închisoarea și amenzi usturătoare, în conformitate cu normativele din această țară, bazate pe legea islamică.

O publicație locală a spus că incidentul ar fi făcut parte dintr-o „campanie publicitară”, însă nu au fost date detali în această direcție.

Poliția din Dubai a declarat că persoanele reținute pentru videoclipul „indecent” au fost puse sub acuzare. „Astfel de comportamente inacceptabile nu reflectă valorile și etica societății noastre”, se menționează în declarația poliției.

Deși liberale prin comparație cu vecinii săi din Orientul Mijlociu, Emiratele Arabe Unite au legi stricte care reglementează conduita, mai multe persoane ajungând la închisoare chiar și din cauza unor comentarii online.

Companiile de telecomunicații din țară blochează accesul la site-urile pentru adulți.

Editor : D.C.



Citește mai mult..