FRF, obligată să ia urgent o decizie în privința accesului fanilor la Euro! Trei orașe riscă să piardă organizarea



  • Liga 1: CFR Cluj – Dinamo, luni, 20:30, Digi Sport 1

  • Champions League: Real Madrid – Liverpool, marți, 22:00, Digi Sport 1

Forul european vrea ca meciurile de la turneul final să se dispute cu spectatori și a impus un termen limită, miercuri 7 aprilie, pentru ca federațiile să anunțe ce decizie au luat în acest sens.

Cei de la FRF au afirmat că vor permite prezența publicului pe Arena Națională într-un procent de 25%, ”în cazul în care evoluția epidemiologică este favorabilă”, este declarația consilierului FRF, Răzvan Mitroi. 

Acum, totul depinde de guvern și de restricțiile impuse din cauza pandemiei.

Deocamdată, ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a avut o întâlnire cu reprezentanții UEFA, dar fără să dea un răspuns concret, spunând doar că proiectul pare fezabil.

Bilbao, Dublin și Glasgow riscă să fie excluse de la Euro

Există deja 3 orașe care sunt în pericol de a pierde dreptul de a găzdui partide de la Euro: Bilbao, Dublin și Glasgow riscă să fie eliminate deoarece UEFA nu a primit asigurări că va fi permis accesul fanilor pe stadioanele din orașele respective.

Sunt dubii și în privința orașului Munchen, după ce autoritățile locale bavareze trebuie să modifice protocolul referitor la pandemia de coronavirus. 

În schimb, Sankt Petersburg a confirmat deja că va permite accesul a jumătate din cei 65 de mii spectatori care pot intra pe stadion, la fel ca Wembley, arenă care pe care se vor juca 7 meciuri, printre care semifinalele și finala Campionatului European.

De asemenea, Roma, Baku și Budapesta sunt de acord cu prezența spectatorilor în tribune la meciurile de la Euro. Mai rămân Copenhaga, Amsterdam și București pe lista orașelor care trebuie să anunțe ce decizie a fost luată.

Turneul final va avea loc între 11 iunie și 11 iulie în 12 orașe.

România şi alte 11 oraşe europene organizează meciuri de la EURO 2020

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal pe Arena Naţională din Capitală. Programată iniţial în 2020, competiţia a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021 în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală.

Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile:

  • Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00),
  • Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00),
  • Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19:00)

În afara meciurilor din Grupa C, tot Bucureştiul va găzdui şi o optime de finală pe care o vor disputa câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

Etichete: eduard novak , bucuresti euro 2020 , razvan burleanu , arena nationala euro



Citește mai mult..