Prefectul Capitalei avertizează despre posibile noi restricții

[ad_1]

Prefectul Capitalei, Alin Stoica spune că ”presiunea pe spitale poate determina luarea de măsuri suplimentare”. De asemenea, sunt luate în calcul schimbări în reglementările privind funcționarea magazinelor dacă se constată că se ajunge la aglomerări suplimentare în regimul actual de închidere la ora 18.00.


In articol:


Prefectul Capitalei a anunțat duminică seara că se va întâlni în zilele următoare cu reprezentanții magazinelor, pentru a stabili dacă se ia în calcul schimbarea programului de închidere a supermarket-urilor.

”Dacă aceste măsuri duc la aglomerări suplimentare atunci ele trebuie regândite sau însoțite de alte măsuri.

De exemplu, pentru marile magazine unde prevedeam că este posibil să se întâmple astfel de aglomerări, am luat și măsura complementară de a asigura cei 7 metri pătrați pe fiecare client, am văzut în ultima vreme că sunt mai multe cazuri grave”, a declarat Alin Stoica la Antena 3.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii: Sunt 167 de copii cu COVID internaţi. Câți dintre ei sunt la terapie intensivă

Rata de infectare în Capitală a scăzut duminică sub pragul de 7 la mie, oprindu-se la cifra de 6,85 de cazuri
de coronavirus la mia de locuitori. 

Unul dintre factorii „care poate să determine luarea de măsuri suplimentare”

Prefectul a mai spus că ” presiunea pe spitale este unul dintre factorii care poate să determine luarea de măsuri suplimentare chiar dacă rata de infectare scade”.

„Deși sunt mai puține cazuri în total și încep să scadă, totuși sunt mai multe cazuri grave, sunt oameni care trebuie internați și trebuie îngrijiți, de aceea presiunea pe spitale este unul dintre factorii care poate să determine luarea de măsuri suplimentare

chiar dacă rata de infectare scade. Dar să sperăm că nu va fi cazul”, a declarat Alin Stoica, conform sursei citate.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica: ”Presiunea pe spitale este unul dintre factorii care poate să determine luarea de măsuri suplimentare chiar dacă rata de infectare scade”.[Sursa foto: Facebook / Alin Stoica]

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a vorbit, vineri, în exclusivitate la Antena 3, despre măsura referitoare la închiderea magazinelor la ora 18.00, măsură atacată de PSD la Curtea de Apel București.

”Din punctul de vedere al Instituţiei Prefectului şi al atribuţiilor acesteia, instituţia are menirea de a aplica regulile şi legile care sunt impuse de Parlament şi de Guvern.

Deci nu avem noi căderea să comentăm aceste reguli. Noi le vom aplica întotdeauna. Faptul că cineva le contestă în Instanţă, iarăşi este un drept constituţional şi vom aştepta să se pronunţe Instanţa. Măsura face parte din categoria măsurilor care limitează atât aglomerarea cât şi contactele dintre persoane”, a precizat Alin Stoica.

[ad_2]

Citește mai mult..