Vor fi deschise încă 12 cabinete de vaccinare cu serul Moderna, în mai multe județe din țară

[ad_1]

Autoritățile au anunțat că alte 12 cabinete de vaccinare cu serul anti-COVID-19 de la Moderna vor fi deschise de marţi, în 9 judeţe din țară. Aproximativ 5.000 de persoane s-au înscris deja pentru vaccinarea împotriva SARS Cov-2.


In articol:


„Mâine dimineaţă vor fi deschise încă 12 fluxuri/cabinete pentru vaccinare cu serul #moderna. Astfel, vom ajunge la 89 de fluxuri pentru acest tip de vaccin. Ele au fost adăugate în platforma #RoVaccinare din 2 aprilie, iar până la ora 16:00 au fost programate 4.993

persoane doar pentru aceste cabinete noi”, a declarat Andrei Baciu.

Andrei Baciu anunță deschiderea a 12 noi fluxuri de vaccinare cu serul Moderna în 9 județe

Mai exact, aceste fluxuri vor fi deschise în 9 judeţe din România, astfel: în Buzău (1 cabinet), Cluj (2 cabinete), Dolj (1 cabinet), Ialomiţa (2 cabinete), Mureş (1 cabinet), Prahova (1 cabinet), Sălaj (1 cabinet), Teleorman (1 cabinet), Tulcea (2 cabinete).
Astfel, cu ajutorul acestor 12 fluxuri se vor putea vaccina anti-COVID săptămânal peste 5.000 de persoane.

Vor fi deschise încă 12 cabinete de vaccinare cu serul Moderna, în mai multe județe din țară[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, declarații de ultima oră: „Revenirea la normalitate, la 1 iunie. Nu vor fi eliminate 100% restricțiile” (LIVE VIDEO)

„Cifrele de la ora 16:00 pentru cele 12 fluxuri arată astfel: 8.350 persoane au fost înscris pe lista de aşteptare; 6.159 persoane au fost notificate; 4.993
persoane au fost programate. Prin cele 12 fluxuri vor trece săptămânal peste 5.000 de persoane. Orice cabinet deschis ne ajută să atingem obiectivul pe care ni l-am asumat, iar din luna iunie, aşa cum a precizat dl premier Florin Cîţu, să facem un prim pas spre revenirea la viaţa de dinainte de pandemie. În luna iulie vrem ca rezultatele să ne arate că cel puţin 10 milioane de persoane au fost vaccinate”
, a mai precizat Baciu.

Valeriu Gheorghiţă, a anunțat recent că, din 6 aprilie vor fi deschise 12 cabinete de vaccinare cu serul Moderna. Tot el a mai spus că din 13 aprilie vor fi deschise alte 144 de cabinete cu serul Pfizer.

„Un alt element de noutate, pe 6 aprilie vom deschide aproximativ 12 cabinete noi pentru administrarea vaccinului produs de compania Moderna. Am reevaluat cantităţile care urmează a fi livrate către România şi putem creşte cu cel puţin 1.000
de persoane vaccinate în fiecare zi din acest tip de vaccin”
, explica el.

Citeste si: Ministerul Sănătăţii, anunț important despre vaccinurile împotriva COVID-19

[ad_2]

Citește mai mult..