„Diplan a deturnat protestul. Mi-am cerut scuze ambasadei Rusiei”

[ad_1]

Diana Șoșoacă și alți câțiva „fruntași” ai protestelor anti-restricții au comentant, într-un videoclip publicat pe Facebook, mobilizarea si comportamentul protestatarilor. Șoșoacă s-a arătat indignată că săptămâna trecută protestul ar fi fost „deturnat” de un alt „lider”, Pompiliu Diplan, care a dus câteva zeci de protestatari în fața Ambasadei Rusiei unde au afisat un banner cu „masacrul de la Fântâna Albă”.

„În calitate de senator, mi-am cerut scuze Ambasadei Rusiei față de jignirile aduse de anumite persoane. Nu ai dreptul să declanșezi un conflict diplomatic din care noi putem ieși terfeliți într-un hal fără de hal. Ce căuta mitingul care e împotriva restricțiilor pandemice să ni se deturneze către stricarea unor relații diplomatice și așa precare cu vecinii. Au fost foarte mulți oameni acolo duși de Diplan”, a spus Diana Șoșoacă. 

Senatoarea Șoșoacă susține că a cerut iertare Ambasadei Rusiei a doua zi dupa aceste evenimente.

„Băi, nu se face așa ceva. Suntem inculți din punct de vedere juridic și diplomatic. Unde ne sunt diplomații de excepție pe care îi aveam? Să fiu singurul senator care să-și ceară iertare, scuze pentru un anumit comportament injurios?”, a spus parlamentare in timpul dialogului de pe Facebook.

Câteva zeci de protestatari, în frunte cu Pompiliu Diplan, s-au dus joia trecută în faţa sediului Ambasadei Federaţiei Ruse, unde au afişat un banner pe care se putea citi: „1 aprilie 1941, 80 ani de la masacrul împotriva românilor care se întorceau acasă”.

Pompiliu Diplan este unul dintre negaționiștii COVID-19. S-a remarcat prin diferite luări de poziție prin care susținea că virusul nu există, că nu sunt cazuri de boală și că nu este „nicio pandemiei”. Diplan este și vicepreședinte al Coaliției STOP 5G.

Editor : R.K.

[ad_2]

Citește mai mult..