Drumul fascinant al unei românce de la ”cerșit pe pietonală” până pe prima treaptă a podiumului la Campionatul European



  • Champions League: Manchester City – Borussia Dortmund, marți, 22:00, Digi Sport 2

  • Champions League: Real Madrid – Liverpool, marți, 22:00, Digi Sport 1

Campioană europeană la juniori în 2016, Monica Csengheri a obținut acum titlul continental la seniori, la stilul smuls, aruncat și la total. La competiția din capitala Rusiei, programată inițial anul trecut, dar amânată din cauza pandemiei, au mai participat alți opt sportivi români: Bianca Daniela Dumitrescu, Adriana Cosmina Pană, Mihaela Valentina Cambei, Andreea Cotruţa, Loredana Elena Toma, Raluca Andreea Olaru, Marian Cristian Luca și Ionadi Valentin Iancu.

Monica Csengheri, de la cerșit pe prima treaptă a podiumului la Campionatul European

Monica Csengheri provine dintr-o familie cu extrem de puține posibilități financiare, iar copilăria și-a petrecut-o pe străzile din Bistrița, cerșind. Antrenorul Adrian Chivu a fost cel care a adus-o în sala de haltere și a lansat-o în carieră.

Am adus-o greu în sala de haltere. Cerșea pe pietonală în Bistrița, e dintr-o familie tare amărâtă. Îi dădeam câte 5 lei, câte 10 lei să vină la sală„, declara în urmă cu ceva timp Adrian Chivu, pentru Sportul Bistrițean.

Ambiția și determinarea Monicăi Csengheri s-a văzut o dată în plus după ce a primit o suspendare de un și jumătate pentru dopaj, în 2018. Așa cum a reușit să-și depășească condiția la care viața părea că o condamnase, a trecut și peste acel hop din carieră și a reușit să reprezinte România cu succes la cel mai înalt nivel.

Grație acestor rezultate deosebite, Monica Csengheri va primi o rentă de aproximativ 1.000 de euro.

Etichete: haltere , campionatul european de haltere , monica csengheri



Citește mai mult..