„E o decizie puțin halucinantă!”

[ad_1]

  • Champions League: Manchester City – Borussia Dortmund, marți, 22:00, Digi Sport 2

  • Champions League: Real Madrid – Liverpool, marți, 22:00, Digi Sport 1

Partidele de la București se vor desfășura cu cel mult 13.000 de spectatori în tribune, adică 25% din capacitatea Arenei Naționale. În schimb, meciurile din Liga 1 și din celelalte competiții interne se desfășoară cu porțile închise de mai bine de un an, iar un anunț clar privind revenirea spectatorilor pe stadioane nu a fost făcut încă.

Decizia anunțată azi de MTS, considerată discriminatorie de CFR Cluj: „E o decizie puțin halucinantă!”

Ștefan Gadola, acționar la CFR Cluj, consideră că decizia anunțată astăzi de MTS este una discriminatorie.

„Este o decizie puțin halucinantă. De ce? COVID-ul nu merge la Campionatul European și vine la cel național? E păcat! Ar trebui să găsească soluții pentru a fi spectatori și la meciurile din campionatul național, ar fi absolut normal. Eu cred că s-ar putea face cu o organizare bună și corectă.

Eu călătoresc mult la București. Mă duc în aeroport: un scaun liber, pe unul poți să șezi. După care, urcăm în aeroport și stăm unul lângă altul. Da, cu mască, dar să stăm cu mască și pe stadion. Eu cred că s-ar putea organiza, iar cu multă atenție s-ar respecta”, a declarat Gadola, la Pro X.

EURO 2020 la Bucureşti | Planul de acces al spectatorilor pe Arena Naţională

Structura Locală de Organizare a EURO 2020 la București și Federația Română de Fotbal au pregătit un plan de acces al spectatorilor într-o proporție de 25% din capacitatea Arenei Naționale – locul unde vor fi găzduite cele 4 meciuri atribuite. Pilonii pe care s-a construit acest scenariu sunt:

  • 1. Fiecare spectator va fi testat și/sau verificat în ziua meciului.
  • 2. UEFA nu impune testare individuală, dar a dat ca exemplu planul suplimentar de la București, pe care îl susține și la care contribuie financiar.
  • 3. Suporterii străini care și-au păstrat biletele sunt core fans, astfel încât îi interesează doar meciurile, nu turismul. Există, deci, o probabilitate extrem de redusă ca aceștia să stea mai mult de 48h pe teritoriul României.
  • 4. Nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special. Este declarat eveniment ”de interes public și de importanță națională” prin HG 1093/2013.

În această formă și cu aceste argumente, planul de acces al publicului în proporție de 25% este deja avizat de UEFA, Institutul Național de Sănătate Publică și a întrunit consensul Comitetului Interministerial EURO 2020, la ședința din 3 martie 2021.

“Această decizie a Guvernului României vine să încununeze toate eforturile depuse până acum de țara noastră, atât din punct de vedere financiar, cât și uman și logistic. Avem șansa istorică de a fi parte a unui eveniment sportiv de anvergură și de a demonstra că ne putem onora obligațiile la cele mai înalte standarde de organizare și siguranță sanitară.

Spectacolul sportiv rămâne o mare bucurie pentru noi toți, iar calitatea de organizatori este un motiv de recunoaștere a capacității noastre în acest sens, deci de mândrie națională”, a declarat Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului.

Meciurile de la EURO 2020 care se vor disputa la București

  • Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00)
  • Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00)
  • Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19:00)

În afara meciurilor din Grupa C, tot Bucureştiul va găzdui şi o optime de finală pe care o vor disputa câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

Etichete: cfr cluj , arena nationala , spectatori , euro 2020 , mts , stefan gadola

[ad_2]

Citește mai mult..