Ion Țiriac, ofertă de 100 de milioane de euro pentru unul dintre cele mai cunoscute branduri. Ce s-a întâmplat „pe ultima sută”

[ad_1]

  • Champions League: Bayern Munchen – PSG, miercuri, 22:00, Digi Sport 1

  • Champions League: Porto – Chelsea, miercuri, 22:00, Digi Sport 2

Potrivit publicației Profit.ro, cele 9 magazine dorite de magnatul român aparțin gigantului german Metro.

Țiriac a fost în competiție cu Portico Investments pentru această tranzacție, însă ulterior și-a retras oferta pe ultima sută de metri.

Ion Țiriac al doilea român ca avere. Cum și-a început afacerile

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români. În vârstă de 81 de ani, fostul jucător de tenis avea, la finalul anului 2020, o avere totală cifrată între 1,9 și 2 miliarde de euro. În acest clasament, Țiriac este depășit doar de frații Pavăl, cu o avere de 2,1-2,2 miliarde, însă fostul tenismen a fost și lider de mai multe ori.

În urmă cu doi ani și jumătate, Ion Țiriac a dezvăluit cum a început el afacerile.

M-a ajutat foamea. E greu să vă spun eu, pentru că e greu să vă identificaţi cu anii ’50, cum făceai să obţii un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri. Primele comerţuri pe care le-am făcut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda și să le vinzi în ţară cu doi lei, iar cu doi lei să cumperi patru sticle de coniac și să le vinzi la Moscova cu şase lei şi aşa mai departe”, şi-a amintit Ion Ţiriac.

Ion Ţiriac este proprietarul turneului de tenis de la Madrid, are afaceri în domeniul importurilor şi comerţului cu maşini, al asigurărilor şi în domeniul bancar, iar de cinci ani a deschis la Otopeni Ţiriac Collection, un muzeu al celor peste 170 de maşini de epocă din colecţia personală.

Participant cu naţionala de hochei a României la Jocurile Olimpice de iarnă, din 1964, Ţiriac (79 de ani) a cucerit Roland Garros-ul, la dublu, alături de Ilie Năstase, şi s-a aflat pe locul 8 mondial la simplu, în 1968.

Etichete: ion tiriac , avere ion tiriac

[ad_2]

Citește mai mult..