Nicușor Dan, acuzat de un dezvoltator că a suspendat demolarea unor case de patrimoniu fără să explice care este ilegalitatea

[ad_1]

Tomas Manjon – managing partner Homing Properties –  susține că Nicușor Dan nu are nicio bază legală pentru a suspenda lucrările la proiectul de pe strada Icoanei, unde vineri a fost suspendată demolarea caselor de patrimoniu de pe strada Icoanei, scrie Gândul.ro.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a suspendat vineri demolarea caselor de patrimoniu din strada Icoanei nr. 2-8, lucru anunțat Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook. Poliţia Locală l-a amendat pe proprietar, a mai precizat el..
„Demersurile în justiţie ale Primăriei Generale pentru a opri demolarea caselor de patrimoniu din strada Icoanei 2-8 au fost admise, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 2 a suspendat azi activităţile de demolare. Îmi pare bine că ni s-a dat dreptate în mod prompt şi sper că proprietarul imobilelor a înţeles că nu se pot face abuzuri. Menţionez şi faptul că Poliţia Locală a amendat proprietarul cu 20.000 de lei, pentru nerespectarea condiţiilor de şantier”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Directorul Administraţiei Municipale de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), Edmond Niculuşcă, anunţase joi că a început demolarea unor case vechi de peste o sută de ani aflate pe str. Icoanei, peste drum de Şcoala Centrală.

”Totul a mers bine, cu dificultățile de rigoare, ca orice alt proiect, trebuie obținute avizele și toate autorizațiile pentru a dezvolta un asemenea proiect. Noi le-am obținut pe toate, pe parcursul anilor 2019-2020 și, când am demarat lucrările de demolare, ne-am trezit cu o adresă de la domnul primar (n.red. – Nicușor Dan) prin care ne-a anunțat că suspendă autorizația de demolare și de construire, plus certificatul de urbanism, existând… puternice suspiciuni de ilegalitate, fără a ne da vreo explicație despre care sunt ele, fără să ne întrebe nimic”, a declarat Tomas Manjon într-un interviu pentru Gândul.ro.

”Primăria, inițial, nu a explicat nimic. Pur și simplu a zis că sunt suspiciunile de ilegalitate. În cazul nostru, nu a explicat nimic, după care a spus, când s-a emis certificatul de urbanism, că nu ar fi complet și că ar lipsi informații. Deși a fost emisă autorizația de construire. Deși a fost emis și certificatul de urbanism și nimeni, de la Departamentul Juridic sau Departamentul Urbanism din Primărie, nu a făcut un raport din care să reiasă că, uite, asta nu e bine, aici nu e bine… Consiliera personală a domnului primar a făcut acum, recent, pe data de 30 (n.red. – martie), o hârtie cu o justificare juridică puerilă”.

Citiți interviul integral pe Gândul.ro

[ad_2]

Citește mai mult..