Nou focar de Sars-Cov-2 în România. Ce au transmis autoritățile

[ad_1]

Un nou focar de Covid-19 a fost anunțat în România. Este vorba despre un focar de coronavirus la Timișoara, descoperit la un centru de carantinare pentru migranţi.


In articol:


Nou focar de Sars-Cov-2 în țară. A fost depistat la centrul de carantinare a migranţilor de la Liceul „Dimitrie Leonida” din Timişoara. Anunțul a fost făcut de Direcția de Asistenţă Socială a Primăriei. Acolo au fost găsite 17 persoane infectate cu virusul, ulterior trei teste au ieșit negativ. Personalul medical de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara va evalua medical toţi migranţii din acest centru.

Citeste si: Un spital din România a rămas fără locuri libere la ATI

Conform Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Timişoara, în ultimul timp, 17 persoane au ieșit cu testul pozitiv Sars-Cov-2. Trei teste au ieșit negative, ulterior.

Citeste si: Țara îngenuncheată în valul 2 de coronavirus. Peste 100.000 de noi cazuri pe zi

Ce au transmis autoritățile

Conform specialiștilor, 29 de migranţi sunt declaraţi contacţi şi trebuie ţinuţi sub observaţie. În total, în centrul de la Liceul „Dimitrie Leonida” (fost CFR) sunt înregistraţi 101 transfugi. De acest centru de cazare răspunde Primăria Timişoara, prin Direcţia de Asistenţă Socială.

Citeste si: Câți oameni s-au vaccinat împotriva Sars-Cov-2, în ultimele ore?! Anunțul oficial

Focar de coronavirus în Timișoara.[Sursa foto: PixaBay]

„La testările de astăzi, un număr de trei persoane din cele 17 s-au negativat, rămânând aşadar un focar cu 14 persoane pozive.
La nivelul centrului au fost luate măsuri de urgenţă care au vizat izolarea persoanelor pozitive, respectiv carantinarea contactilor direcţi în camere separate, precum şi sistarea temporară a intrărilor (înregistrări/primiri persoane noi) pentru a stopa/limita interacţiunea şi răspândirea virusului”
, au afirmat reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Timişoara.

Autoritățile au declarat că în cursul zilei de miercuri, cu sprijinul angajaţilor de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, migranţii vor fi evaluaţi medical.

Citeste si: Nouă mutație de COVID-19, rezistentă la vaccin, depistată în România

În prezent, în Timiș sunt opt focare de coronavirus active. Este vorba despre trei primării din judeţ, despre un cabinet notarial, despre Penitenciarul Timişoara, despre un cămin privat pentru persoane vârstnice şi o firmă privată, precum şi un centru de carantinare pentru migranţi.

Pe aria județului Timiș rata de infectare Sars-Cov-2 este de 4,96 cazuri la o mie de locuitori.

În ultimele 24 de ore au fost depistate 235 de noi cazuri.

Citeste si: Raed Arafat, mesaj pentru românii care protestează împotriva noilor restricții! „Să fie atenți…”

[ad_2]

Citește mai mult..