Vaccinul COVID-19 de la Pfizer este sigur pentru copii. Iată ce spun studiile

[ad_1]

Studiile arată că vaccinul produs de Pfizer-BioNTech este 100% sigur și eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Serul a oferit răspunsuri puternice de anticorpi la această grupă de vârstă.


In articol:


Compania Pfizer vrea să prezinte noile cercetări și date făcute asupra serului dezvoltat în parteneriat cu producătorul de medicamente BioNTech, autorităților de reglementare „cât mai curând posibil”, astfel încât imunizarea adolescenților să poată începe înainte de anul școlar viitor, a precizat directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla.

În prezent, serul produs de companiile Pfizer și BioNTech se utilizează pe persoanele care au împlinit deja 16 ani. Noul studiu oferă primele date despre eficienţa vaccinului în cazul adolescenţilor de vârstă şcolară.

Citeste si: Linie telefonică de sprijin psihologic pentru românii afectați de pandemia de COVID-19

Vaccinul Pfizer, 100% eficacitate la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

Un studiu care a fost făcut pe 2.260 de adolescenţi cu vârste între 12 şi 15 ani, au existat 18 cazuri de COVID-19 în grupul care a primit un ser placebo şi niciunul în grupul care a primit vaccinul, ceea ce înseamnă o eficacitate de 100% în prevenirea COVID-19, a mai precizat compania în comunicat.

Vaccinul Pfizer a fost bine tolerat de către copii, iar reacțiile adverse au fost asemănătoare cu cele observate în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani.

Nu se știe ce efecte adverse au înregistrat copiii, însă e clar faptul că la adulți au existat simptome de genul: dureri la locul injectării, dureri de cap, febră și oboseală.

Companiile Pfizer și BioNTech au studiat, totodată, un subgrup de adolescenți pentru a măsura nivelul de anticorpi care neutralizează virusul la o lună după administrarea celei de-a doua doze şi au descoperit că acel nivel este comparabil cu cel înregistrat în cadrul studiului pentru grupa de vârstă 16-25 de ani din cadrul studiului pivot la adulţi.

Pfizer a făcut teste de vaccin pe copii[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: O nouă mutație a coronavirusului, de trei ori mai mortală pentru tineri

De ce s-au făcut teste pe copiii cu vârste sub 12 ani

Compania americană Pfizer şi partenerul său german BioNTech au început să testeze vaccinul lor anti-COVID 19 pe copii cu vârste sub 12 ani, în speranţa extinderii vaccinării la această grupă de vârstă până la începutul anului 2022, a declarat joi compania farmaceutică din SUA.

Studiul pediatric, care va include şi bebeluşi de 6 luni, are loc după unul similar lansat de Moderna săptămâna trecută.

[ad_2]

Citește mai mult..