VIDEO-O mână de oameni a condus-o astăzi pe ultimul drum pe Gabi Luncă

[ad_1]

Gabi Luncă a fost condusă pe ultimul drum de o mână de oameni, cu toate că-și dorea nespus ca la căpătâiul ei să plângă multă lume.


In articol:


Pe cât de ușor s-au apropiat oamenii de sufletul frumos al regretatei artiste- pe atât de greu le-a fost să-și ia rămas bun de la ea.

„Mi-a plăcut cum cânta, tare cumsecade era!

Gabi Luncă a fost o capodoperă, pământul a

sărăcit, iar cerul s-a îmbogățit!

A fost un exemplu de voință, de luptă, de dăruire!”, spun oamenii.

Gabi Luncă și-a prevestit sfârșitul. În ultimele interviuri mărturisea că de multe ori a stat singură în casă și se gândea la înmormântarea sa și la câți oameni vor veni să o plângă. Din păcate- din pricina restricțiilor- a fost condusă pe ultimul drum de familie și de un grup restrâns de apropiați.

Gabi Luncă a fost condusă pe ultimul drum de o mână de oameni

Cortegiul funerar a plecat de la casa artistei și a făcut un popas în dreptul Televiziunii Române- acolo unde s-a lansat Gabi Luncă… iar pe tot drumul trist au răsunat cântece religioase.

În cimitirul din Dămăroaia- Gabi Luncă a fost întâmpinată cu covorul roșu și cu un stol de porumbei albi- care au fost eliberați spre cer.

Ca o ultimă dorință- le-a cerut copiilor să o îngroape cu soțul ei- Ion Onoriu- astfel că osemintele lui au fost deshumate astăzi și mutate în același loc cu trupul ei fără viață.

„Gabi Luncă m-a crescut pe mine…. ea m-a protejat mai mult decât tata!”, povestește Ioan Onoriu.

Deși părea o răsfățată a vieții- o fire extrem de optimistă și mereu zâmbitoare- în sufletu-i zbuciumat ascundea o dramă teribilă.

A pierdut un copil în ziua-n care a fost botezat- încercare peste care nu mulți părinți pot trece. Atunci a promis că-și va dedica tot restul vieții lui Dumnezeu- dar avea să se pocăiască abia după ce soarta o lovea crunt- încă o dată. Gabi Luncă a fost diagnosticată cu cancer la sân și a petrecut mult timp în spitale, chinuită de tratamente dure.

Gabi Luncă a murit infectată cu COVID

Gabi Luncă nu părăsește această lume de tot- căci lasă în urmă un tezaur inestimabil de cântece lăutărești. A moștenit talentul de la tatăl ei- violonist- și a bucurat de-a lungul anilor generații întregi. În 1980 a avut primul concert în străinătate, în Israel, după care au urmat alte turnee, în Berlin- New York- Paris sau Madrid.

Ultima sa apariție pe scenă a fost la Cerbul de Aur- în 2019- când a interpretat o melodie- testament- care vorbește despre viața zbuciumată a regretatei Gabi

Luncă.

Gabi Luncă a fost internată în spital în urmă cu trei săptămâni- fiind diagnosticată cu covid-19. S-a luptat cât a putut pentru viața ei- ba chiar părea la un moment dat că dă semne de însănătoșire. Doar că medicii au descoperit ulterior o inflamație puternică la plămâni și au transferat-o pe secția de terapie a spitalului județean Ilfov. Aici- starea ei s-a degradat și- în cele din urmă- a pierdut bătălia. Dumnezeu să o odihnească în pace!

[ad_2]

Citește mai mult..