Alertă meteo de la ANM. Vreme deosebit de rece și ninsori până sâmbătă

[ad_1]

Nu scăpăm ușor de vremea rea, iar luna aprilie pare să fie mai capricioasă decât martie. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis azi o nouă informare de vreme deosebit de rece, ninsori şi viscol, valabilă până sâmbătă dimineaţa în cea mai mare parte a ţării.


In articol:


Alerta ANM emisă în cursul zilei de miercuri anunță inclusiv temperaturi de minus 5 grade Celsius și îngheț la sol.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 7 aprilie, ora 15:00- 10 aprilie, ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an mai ales în timpul nopţilor şi al dimineţilor, când se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, în special în nordul şi în centrul ţării

şi în dealurile sudice.

Citeste si: Prognoza meteo, joi 8 aprilie 2021. Meteorologii ANM anunță cum va fi vremea

ANM: Ninsori și vânt până joi seara

Meteorologii precizează că, temporar, în după-amiaza zilei de miercuri şi în cursul zilei de joi, în zonele de deal şi de munte vor mai fi precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare.

Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului menţionat, în sud-vest şi centru, cu viteze în general de 45-
55 km/h, iar la munte peste 60- 70 km/h, spulberând zăpada- conform avertizării ANM.

ACTUALIZARE
INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 07 aprilie, ora 15:00 – 10 aprilie, ora 10:00;
Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol;

În intervalul menționat c. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol.

Temporar, în după-amiaza zilei de miercuri (07 aprilie) și în cursul zilei de joi (08 aprilie) în zonele de deal și de munte vor mai fi precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului menționat, în sud-vest și centru, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte peste 60…70 km/h, spulberând zăpada.

[ad_2]

Citește mai mult..