Ce a discutat Ioniță cu Balaj la Comisia Antidoping? Victor Becali a fost cu el în birou: „Așa l-am sfătuit și pe Mutu”  • Champions League: Bayern Munchen – PSG, miercuri, 22:00, Digi Sport 1

  • Champions League: Porto – Chelsea, miercuri, 22:00, Digi Sport 2

Impresarul susține că a fost împreună cu jucătorul Astrei chiar în biroul lui Cristi Balaj, președintele Agenției Naționale Antidoping.

Ce au discutat Victor Becali și Alex Ioniță cu Cristi Balaj. Mijlocașul Astrei a fost prins dopat

„Scandalul a fost în septembrie și asta (n.r: vizita lui Ioniță la ANAD) a fost prin februarie cred. El nu se ducea la comisie și nici avocatul. El a vorbit cu Dragoș Sârbu (n.r.: directorul firmei de impresariat a fraților Becali) și cu Narcis Răducan, nu știu cu cine a mai vorbit.

Și Dragoș, nefiind în București, m-a rugat pe mine să vorbesc cu el, am luat legătura cu Cristi Balaj, care ne-a primit. A venit și o doamnă și am stat acolo de vorbă vreo jumătate de oră. Balaj și doamna l-au sfătuit că, dacă e adevărat ce le-a declarat ofițerilor la Ploiești, să se prezinte în fața comisiei și să spună adevărul. Atât. Nu a fost supus niciunei presiuni”, a spus Victor Becali la Digi Sport Special.

Sfatul dat de Victor Becali lui Alex Ioniță, în scandalul de dopaj: „Asta i-am spus și lui Mutu”

Alex Ioniță susține că a făcut perfuzii cu două flacoane de câte 100 de mililitri și o seringă de magneziu. În mod normal, doza este de un singur flacon. Interesant este că el a declarat că „nu am convingerea că aș fi primit o cantitate perfuzată mai mare de 100 ml.

Ulterior, Alex Ioniță și-ar fi modificat declarația și ar fi spus că a fost supus presiunilor de către Cristi Balaj.

„Eu i-am spus: Alex, tu ești major, ești vaccinat, ești și tată de copil, deci tu ești cel care decide. Dacă e cum spunea Balaj și e adevărat ce ai declarat atunci, tu ești cel care decizi ce declarație să dai. I-am spus cum i-am spus și lui Mutu la vremea aceea și a fost bine pentru el, că și-a recunoscut vina și a scăpat cu ce a scăpat.

Nu i-a spus Balaj nimic, că ar fi putut să ia o pedeapsă sau ceva. În regulament e pedeapsă de maxim 4 ani, dar nu i-a spus de ce ar putea să beneficieze. Te duci și la Tribunal și recunoști fapta și beneficiezi de celemență, dar nu i-a spus ce să spună.

Balaj a spus că nu face parte din comisie. L-au întrebat dacă este adevărat ce a declarat la întâlnirea cu ofițerii de la ANAD, la Ploiești. Asta pot să vă confirm că s-a discutat în biroul lui Balaj.

Așa li s-a recomandat și celorlalți doi jucători. Cred că și lor li s-a recomandat să dea aceeași declarație când au discutat cu ofițerii. La comisie nu e prezent nici avocatul, nici nimeni. Dacă e adevărat ce a zis atunci, să se ducă în fața comisiei și să spună adevărul”, a prezicat Victor Becali.

Alex Ioniță riscă cel mult 4 ani de suspendare pentru dopaj

Inițial s-a spus că Ioniță și-ar fi modificat la ANAD declarația dată inițial ofițerilor antidoping.

„Mă surprinde că mi-a dat telefoane după aia și mi-a mulțumit. Dar eu i-am spus că el e major și el poate decide. Nu a făcut nimeni nicio presiune asupra lui. Dacă vrea să îți schimbe declarația, e dreptul lui, dar nu trebuie să spună minciuni, să spună că a făcut cineva presiuni. Ce interes avea Balaj să facă presiuni? A vorbit cu doamna aceea care i-a spus același lucru.

Avocatul care îi repezenta pe ei reprezenta și clubul Astra. Și nu se prezenta la termen. Am încercat să merg cu el, să discut. Poate eu am greșit că m-am dus la Balaj. Am o relația de respect, dar omul a fost cât se poate de corect.

Ofițerilor le-a spus ceea ce a făcut că a făcut două flacoane din alea sau ce a făcut. Cam același lucru și la ceilalți doi jucători. La câteva zile după ce am fost la Balaj, el a fost invitat la un coleg al vostru. Și am citit și eu, nu știu. Atunci nu au făcutr presiuni și acum au făcut?”, a spus Becali.

Astra ar risca sancțiuni grave sau chiar retrogradarea în cazul dopajului lui Alex Ioniță, Takayuki Seto și Kehinde Fatai

„Eu nu cred că Astra ar trebui să fie implicată, că nu are nicio vină. Dacă regulamentul ăsta este, ok, am înțeles.

Eu nu am mai vorbit cu el de atunci, de la doă-trei zile după ce am fost cu el acolo. Doar m-am dus cu el, e un om pe care îl cunosc de mai mult timp. Eu am întrebat care e pedeapsa și Balaj a zis că poate lua până la 4 ani.

I-am spus: Alex, dacă te duci în fața oricărei instanțe și recunoști, se știe că întotdeauna beneficiezi de clemență. Și poți să mai stai așa cum ai stat și până acum. Dacă îți dă 4 ani, trebuie să te apuci de altă meserie, nu poți să te antrenezi cu nicio echipă, la nicio bază sportivă, ci pe câmp, undeva.

Nu i-a spus nimeni ce să declare. Oamenii s-au comportat bine, a fost o discuție foarte lejeră. Eu țin minte foarte bine discuția. Nu i-a spus să zică că a luat două flacoane. Eu așa știu, că cei doi au declarat la fel, nu a fost niciun fel de presiune. Dacă greșesc, îmi cer scuze”, a concluzionat Victor Becali.

Dani Coman, președintele Astrei, spune că dosarul a fost repus pe rol din cauza probelor insuficiente. Totuși, în continuare, cei trei sunt suspendați.

Dacă vor fi găsiți vinovați, atât cei trei jucători, cât și clubul Astra, riscă sancțiuni. Ioniță a fost singurul care a recunoscut la ANAD că a folosit o terapie de vitaminizare interzisă, dar acum și-a schimbat declarația.

Potrivit regulamentului Agenției Naționale Anti-Doping, orice sportiv care recunoaște, care oferă detalii și care ușurează ancheta are parte de o reducere chiar și cu 75% a pedepsei maxime, care în acest caz prevede nu mai puțin de 4 ani de suspendare!

Suspendarea lui Takayuki Seto, Alex Ioniță și Kehinde Fatai a venit după ce jucătorii au apelat la o terapie intravenoasă, prin care le-au fost administrate vitamine și minerale în corp, o cantitate mai mare de 100 de ml în decurs de 12 ore, practică interzisă de WADA.

Etichete: victor becali , cristi balaj , alexandru ionitaCitește mai mult..