Este absurd. La trenurile de noapte, sunt doar locuri pe scaun

[ad_1]

CFR Călători a introdus vagoane de dormit și cușetă la trenurile de zi, în timp ce la trenurile care circulă exclusiv pe timp de noapte au doar locuri pe scaun, atrage atenția Asociația Pro Infrastructură.

„Incompetența și absurdul la CFR Călători atinge noi limite. Într-un comunicat demn de <ziua păcălelilor>, CFR Călători ne invită să mergem cu vagonul de dormit… la trenul exclusiv de zi Iași-Suceava-Timișoara (6:05-21:58 cu returul 6:49-21:46). Asta în timp ce trenurile de noapte veritabile (precum 1862 Iași-Constanța), care circulă exclusiv pe timp de noapte (22:30-6:36 cu retur 22:00-6:16), își forțează pasagerii să facă noapte albă pentru că oferă doar… loc pe scaun”, arată reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Aceștia atrag atenția asupra problemelor din transportul feroviar de noapte și asupra crizei permanente de vagoane de dormit și cușetă.

„Chiar și acele trenuri de noapte care au vagoane cu pat, adesea nu au decât unul sau două vagoane de noapte, de multe ori rezervate complet cu săptămâni înainte. Pe alte relații, CFR Călători nu oferă nici măcar întreaga gamă de servicii de noapte.”, a mai transmis asociația.

Conform acesteia, numărul de vagoane de dormit este sub jumătate din necesar, iar la cușete sub o treime: „Așadar, să iei cel puțin patru din aceste puține vagoane de dormit și cușetă și să le pui pe trenuri exclusiv de zi este o dovadă de incompetență crasă”.

CFR Călători a anunțat luni că va introduce de joi vagoane de dormit și cușetă la trenurile de lung parcurs care circulă în timpul zilei.

Potrivit unui comunicat al companiei, în prima etapă, aceste vagoane vor fi introduse pe rutele Iași – Timișoara și retur și București Nord – Baia Mare și retur.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

[ad_2]

Citește mai mult..