Prefectul Capitalei propune noi reguli în magazine și supermarketuri

[ad_1]

Prefectul Municipiului București, Alin Stoica, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre propunerea pe care o va introduce în ședința de azi cu reprezentanții retailerilor, privind regulile de acces în magazine. Acesta susține că o astfel de regulă nu ar aduce costuri suplimentare, care ar fi dificil de suportat în special de către magazinele mici.


In articol:


Alin Stoica a venit cu o nouă propunere în ceea ce privește accesul clienților în supermarketuri. Astfel, această propunere constă în adaptarea numărului de cărucioare sau coșuri în magazine în funcție de numărul maxim de clienți pe care i-ar putea primi simultan magazinul, cu respectarea regulilor de distanțare fizică.

Alin Stoica a precizat că o astfel de regulă se aplică deja în alte locuri.

„Calculezi pentru suprafața magazinului, se calculează numărul de clienți care este optim în așa fel încât să poți să păstrezi distanțarea de 2 metri. Calculând acel număr, pui la dispoziția clienților un număr de coșuri egal cu numărul de clienți pe care îi lași la un moment dat să intre în magazin”, a explicat Alin Stoica.

Așadar, în magazine vor avea acces maximum atâți clienți câte coșuri sunt puse la dispoziție, restul vor intra pe măsură ce clienții care se află în interiorul magazinului vor termina cumpărăturile.

„Când se termină coșurile, clienții vor aștepta afară, cu distanțare de 2 metri, până în momentul în care se va elibera un coș sau un cărucior”, a mai spus prefectul, precizând că „evident că vor trebui și clienții să înțeleagă că nu pot zăbovi foarte mult în magazin”.

Restricții noi în magazine[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Raluca Turcan: „Mai am zece zile să plătesc amenda. Este o lecţie de viaţă”

Nu vor exista costuri suplimentare

Alin Stoica afirmă că o astfel de regulă nu aduce costuri suplimentare, care ar fi greu de suportat în special de magazinele mici.

„O astfel de măsură răspunde ambelor cerințe- să reducem numărul de clienți care sunt în același timp în magazin, dar fără să aducem un cost suplimentar pentru micii comercianți”, a declarat prefectul.

Acesta a mai arătat și faptul că în București sunt circa 12.000 de magazine alimentare, majoritate mici, de cartier, iar ca să angajeze un om în plus pentru a ordona fluxul de clienți ar însemna un cost greu de suportat de către ele.

Citeste si: Raed Arafat, anunț pentru oamenii nemulțumiți că magazinele se închid la ora 18:00. Ce a transmis șeful DSU

Vești proaste: Ora de închidere a magazinelor rămâne aceeași

Alin Stoica a declarat că, deocamdată, ora la care magazinele se închid rămâne aceeași.

„Nu ne uităm deocamdată la o schimbare de genul ăsta (ora de închidere- n.r.). Sigur, dacă guvernul o va decide, atunci o vom schimba”, a spus Alin Stoica.

Prefectul Capitalei a mai spus că restricțiile trebuie să vizeze limitarea duratei de interacțiune între oameni și limitarea numărului de interacțiuni între oameni în grupuri eterogene, iar măsurile actuale răspund acestor cerințe.

Sursa: Digi24

[ad_2]

Citește mai mult..