Președintele Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a RomilorKlaus Iohannis a transmis într-un mesaj destinat Zilei Internaţionale a Romilor, urări tuturor membrilor comunităţii rome din România. Președintele României a mai precizat că o societate tolerantă şi deschisă ar trebui să respingă discursul urii şi să condamne cu fermitate orice manifestări rasiste şi xenofobe.


In articol:


Ce le-a transmis Klaus Iohannis, romilor din România?

„Sărbătoarea etniei romilor din România îmi oferă prilejul de a transmite salutul meu şi urări de sănătate tuturor membrilor comunităţii rome din ţara noastră. În această perioadă extrem de complicată pe care o traversăm, marcată de efectele grave generate de pandemia de COVID-19,

preţuirea contribuţiei fiecăruia la binele comun şi solidaritatea socială reprezintă elementele care ne pot ajuta să depăşim dificultăţile cu care ne confruntăm. În acest context, celebrările unor evenimente importante, cum este şi Ziua Internaţională a Romilor, sunt momente în care reafirmăm ceea ce ne uneşte şi ne îmbogăţeşte spiritual, ceea ce ne insuflă energia şi motivaţia de a ne construi împreună viitorul”, a decalart Klaus Iohannis, conform unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Președintele României, mesaj dedicat tuturor membrilor comunităţii rome din țară

Președintele României a mai menționat faptul că pentru a putea valorifica valorile incluziunii trebuie să acţionăm în spiritul respectului faţă de celălalt, indiferent de etnia pe care o avem.

„O societate tolerantă şi deschisă are la bază nu doar proiectele de dezvoltare pe care ni le asumăm, ci şi capacitatea noastră de a respinge discursul urii şi de a condamna cu fermitate orice manifestări rasiste şi xenofobe.
Avem responsabilitatea, autorităţi şi cetăţeni deopotrivă, de a fructifica valorile incluziunii, de a promova şi a acţiona în spiritul respectului faţă de celălalt, de a construi o societate în care fiecare persoană, indiferent de etnie, să fie acceptată şi tratată cu demnitate. La mulţi ani membrilor comunităţii rome din România!”,
a mai adăugat Preşedintele Klaus Iohannis.

Citeste si: Pacienții care câștigă lupta cu virusul COVID-19 pot fi diagnosticați cu o afecțiune mintală. Unu din trei capătă această problemă psihiatricăCitește mai mult..