Câteva țări din Europa analizează efectuarea rapelului cu un alt vaccin anti-COVID-19
[ad_1]
Mai multe state din Europa vor să analizeze combinarea vaccinurilor împotriva COVID-19, la persoane cărora le-a fost deja administrată prima doză de vaccin AstraZeneca. Acest studiu va fi efectuat cu scopul de a evidenția marile confruntări ale țărilor în lupta cu pandemia de COVID-19, potrivit Reuters.
In articol:
Astfel, înscrierile pentu vaccinare au scăzut din cauza fapului că un număr mic de persoane vaccinate cu serul AstraZeneca au avut reacții adverse precum formarea unor cheaguri de sânge extrem de rare, unele ţări din lume
lluând decizia de a suspenda folosirea acestui ser pentru a putea preveni alte cazuri.
Ce precizări au făcut reprezentanții Agenţiei Europene pentru Medicamente în legătură cu această situație?
Un reprezentant al Agenţiei Europene pentru Medicamente a afirmat că ar exista o legătură între vaccinul AstraZeneca şi cheagurile rare de sânge formate la creier, însă nu se știe ăncă din care sunt cauzele.
Ulterior, Agenţia Europeană pentru Medicamente a precizat faptul că evaluarea serului AstraZeneca se află în curs.
Însă, compania AstraZeneca susține că studiile privind serul său anti-COVID au arătat că nu provoacă un risc mai mare de formare a cheagurilor de sânge.
Citeste si: Țara care a decis ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat doar persoanelor cu vârste de peste 60 de ani
Unele țări europene au reluat vaccinarea cu AstraZeneca, în timp ce unele au restricționat vaccinarea cu acesta la o anumită categorie de vârstă
Un număr mic de persoane au raportat reacții adverse de coagularea a sângelui după vaccinarea cu AstraZeneca, în raport cu zecile de milioane de vaccinuri administrate în întreaga lume.
EMA nu a avut o reacție imediată când i-a fost solicitată combinarea vaccinurilor după administrarea primei doze de vaccin cu AstraZeneca.
Germania este prima țară europeană care a recomandat persoanelor cu vârsta sub 60 de ani cărora le-a fost administrat vaccinul AstraZeneca să primească pentru rapel un alt vaccin anti-COVID-19.
Astfel, Norvegia a anunțat că va lua o decizie privind această situație, până la 15 aprilie.
”Rezultatul este fie că primeşti un vaccin, vaccinul AstraZeneca… fie primeşti un vaccin de rapel cu alte tipuri de vaccinuri”, a precizat pentru Reuters Sara Viksmoen Watle, medic senior la Institutul Norvegian de Sănătate Publică.
Norvegia este în așteptarea rezultatelor unui studiu efectuat în Marea Britanie în februarie, pentru a identifica combinarea vaccinurilor Pfizer şi AstraZeneca.
De asemenea, Marea Britanie anunțase la sfârşitul anului 2020 că va permite oamenilor să se vaccineze cu seruri diferite diferite pentru COVID-19, însă în cazuri rare, dar încă nu s-a întâmplat acest lucru.
Finlanda, a permis utilizarea serului AstraZeneca din 29 martie, doar persoanelor cu vârsta de cel puţin 65 de ani.
Franța a luat decizia de a permite utilizarea serului de la AstraZeneca doar celor cu vârsta de cel puţin 55 de ani, această dificultate afectând mai mulți cetățeni.
Citeste si: O țară europeană anunță că va suspenda vaccinarea cu serul AstraZeneca la persoanele de peste 55 de ani
[ad_2]
Citește mai mult..