NEWS ALERT: Vaccinarea cu serul AstraZeneca va continua în România, pentru toată lumea

[ad_1]

Potrivit unor surse Digi24, vaccinarea populației României cu serul produs de compania AstraZeneca, în colaborare cu Universitatea Oxford, va continua fără restricții, pentru toate categoriile de vârstă.


In articol:


Până în prezent, 400.000 de persoane s-au vaccinat cu prima doză din vaccinul AstraZeneca, iar săptămâna viitoare va începe vaccinarea cu rapelul.

La ora 16.00 vor avea loc declarații oficiale privind decizia luată de România privind campania de vaccinare cu produsul AstraZeneca.

Comitetul de siguranță al Agenției Europene a Medicamentului a concluzionat, miercuri, pe data de 8 aprilie, că există o legătură cauzală între apariția cheagurilor de sânge și vaccinarea cu serul AstraZeneca, apariția acestora putând fi inclusă în lista de efecte adverse foarte rare.

Citeste si: Anunț important EMA: La ce trebuie să fie atenți cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca

Efectele adverse la vaccinul AstraZeneca sunt extrem de rare

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a motivat faptul că nu retrage recomandarea folosirii vaccinului AstraZenec, deoarece efectele adverse sunt extrem de rare. Ele urmează să fie adăugate în prospect.

Totodată, comitetul a anunțat că în stabilirea acestei concluzii au fost luate în considerare toate dovezile existente, inclusiv părerea unui grup de experți ad hoc.

Vaccin AstraZeneca[Sursa foto: PixaBay]

EMA a ținut să le explice profesioniștilor din domeniul medical că trebuie să rămână conștienți de posibilitatea apariției acestor cazuri extrem de rare la 2 săptămâni de la vaccinarea cu serul AstraZeneca/Vaxzevria.

Citeste
si:
Prima vaccinare împotriva COVID-19 în cabinetul unui medic de familie din România

Miniștrii UE au discutat despre vaccinul AstraZeneca

După acest anunț, miniștrii Sănătății din Uniunea Europeană au avut o ședință în format online, în care nu au reușit însă să ia o decizie unitară în privința vaccinului AstraZeneca.

Autoritățile sanitare din România, Ministerul Sănătății, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Agenția Națională a Medicamentului, s-au întrunit joi într-o ședință pentru o hotărâre privind serul AstraZeneca, deoarece nu a

existat până acum o decizie unitară la nivel european.

Sursa: Digi24

 

[ad_2]

Citește mai mult..