70 de pacienți de la spitalul Foișor, unii abia operați, au fost trimiși acasă. Spitalul devine unitate COVID

[ad_1]

Spitalul Foișor din București devine spital COVID, pacienții non-COVID fiind mutați în alte unități spitalicești sâmbătă seara.

Spitalul Foișor are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen, a declarat la Antena 3 secretarul de stat Raed Arafat, potrivit Mediafax.

„Sub jumătate din secția de terapie intensivă era ocupată. Sâmbătă dimineață spitalul va începe să primească pacienți COVID”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a precizat că situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă, în condițiile în care pacienți din București au fost trimiși în alte zone, cu avionul. „Contează orice oră când avem pacienți de terapie intensivă în unitățile de primiri urgențe”, a spus Arafat.

Ordinul de evacuare a spitalului a fost transmis în cursul zilei, spune Arafat, fără a preciza ora.

Pacienții de la Spitalul Foișor au fost evacuați pe tărgi și în cărucioare. Unitatea medicală trebuie eliberată până sâmbătă. La Foișor erau internate 90 de persoane. 20 de pacienți vor fi mutați, iar 70 vor fi trimiși acasă. Pentru unii dintre pacienți, operațiile vor fi amânate.

Spitalul va avea 90 de paturi COVID în secții, cu oxigen, și 20 de paturi la ATI.

Mulți oameni sunt nemulțumiți, iar situația este tensionată în fața spitalului, unde au ajuns și jandarmi și polițiști.

Fiica unei paciente: Nu credeam că o să trăiesc așa ceva. Ne rugăm la Dumnezeu să fie bine și să nu sufere complicații

„Astăzi în jurul orei 18:00 ne-au anunțat. M-a sunat mama că trebuie să venim să o luăm de la spital că se evacuează spitalul, că se va face din seara asta spital COVID-19, a spus ruda unui pacient, potrivit Antena 3.

Fiica unei paciente a povestit momentele de groază prin care trec: Mama a suferit o operație la genunchi, o intervenție chirurgicală care necesită recuperare. I s-a spus că trebuie să țină legătura cu medicul. Şi mă întreb, medicul unde o să o vadă în continuare că este proaspăt operată? Astăzi a fost scoasă de la Terapie Intensivă, a fost trecută astăzi pe salon și acum trebuie să o luăm acasă”.

„Ne rugăm la Dumnezeu să fie bine și să nu sufere complicații. Sunt revoltată pentru că nu mi se pare normal să te anunțe de pe oră pe alta, că trebuie să vii să o iei acasă. Nu știu sunt încă sub șoc. Nu credeam că o să trăiesc așa ceva”, a mai spus fiica unei paciente.

Editor : Liviu Cojan

[ad_2]

Citește mai mult..