„Băi, tu eşti ăla cu gura mare din tenis? Ia vino-ncoace!” Momentul în care Ilie Năstase l-a întâlnit pe Muhammad Ali

[ad_1]

  • Liga 1: Dinamo – Academica Clinceni, vineri, 20:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: FC Argeș – Chindia, vineri, 20:30, Digi Sport 2

Ilie Năstase, poveste cu Muhammad Ali

Primul lider ATP din istorie l-a întâlnit pe Muhammad Ali într-un hotel din Las Vegas, iar fostul campion mondial la categoria grea i-a cerut să facă o poză împreună.

„Poza cu Muhammad Ali este poza mea preferată şi să-ţi spun cum s-a întâmplat. Eram în Las Vegas, la turneul de la Las Vegas, şi pe timpul ăla el încă mai boxa şi îi făceau un film, filmul se numea „The Greatest”. Ca să ajungi în cameră la tine trebuia să treci prin holul hotelului care era plin de aparate d-astea, de jocuri de noroc.

El filma la o masă de Black Jack. Când m-a văzut, a început să strige după mine „Băi, ăla cu gura mare! Tu eşti ăla cu gura mare din tenis?”. Eu am rămas blocat. M-am întors în spate, am crezut că vorbeşte cu altu. Cu mine vorbea. Îmi zice „ia vino-ncoace!”. M-am dus acolo. Eram cu rachetele după mine. Mă duceam în cameră să mă schimb. Îmi zice: „Stai aşa să pun mâna pe după tine, pe după gât”. Zice „oi fi tu gură mare, dar eu sunt mai frumos ca tine”.

Am făcut poza şi după aia m-am întâlnit cu el la Los Angeles, într-un club de noapte. El era la bar, cu faţa la bar. Eu am venit pe la spate şi l-am apucat aşa de mâini, încât să nu poată să se întoarcă, şi el cică „mă, tu eşti homosexual, mă? Mă care mă ţii acolo?”. Când m-a văzut, cică „hai să facem încă o poză”. Mi-a luat pumnul, zice „dă pumnul aici”, şi pune pumnul meu la gură la el şi pune pumnul lui la gură la mine. Zice „Ilie, vezi tu asta? Pumnul tău aici? Ilie, pumnul tău ajuns aici doar pentru că am vrut eu să-l pui aici. Proştii ăştialalţi nu ajung aici”. Era foarte simpatic şi n-aveai ce să-i spui”, a declarat Ilie Năstase, la emisiunea „Legende”, a lui Dan Negru.

Muhammad Ali a încetat din viaţă în 2016, la 74 de ani

Muhammad Ali, considerat de mulţi cel mai mare boxer din toate timpurile, s-a stins din viaţă în iunie 2016, la 74 de ani.

Ali suferea de maladia Parkinson de peste trei decenii şi în ultimii ani a avut foarte puţine apariţii în public. Ultima sa apariţie data din luna aprilie 2016, când fostul boxer a participat la o gală în Arizona.

Muhammad Ali, care locuia în Phoenix (Arizona) a avut probleme cardiace în ultimii ani şi a fost internat în decembrie 2014 deoarece ar fi avut pneumonie, însă atunci medicii au constatat şi că suferise o infecţie urinară, pentru care a fost tratat şi în ianuarie 2015.

Fostul campion mondial la categoria grea s-a retras din activitatea sportivă în 1981, cu un palmares de 56 de victorii şi cinci înfrângeri.

Născut sub numele de Cassius Clay, fostul mare sportiv a călcat pentru prima oară într-o sală de box la 12 ani. Talentul său enorm a fost sesizat imediat, astfel că doar şase ani mai târziu, în 1960, la Roma, acesta uimea o lume întreagă, cucerind aurul olimpic. Patru ani mai târziu, trecut deja la profesionişti, Clay îşi continua impresionanta poveste, cucerind titlurile mondiale WBA şi WBC la grea, după o dispută superbă cu marele Sonny Liston.

Poreclit „The Greatest”, fostul sportiv a fost primul boxer din lume care a cucerit centurile în trei ocazii diferite (1964, 1974 și 1978).

Dincolo de arenă, Ali a fost un luptător pentru drepturile omului, o persoană extrem de sensibilă şi cu foarte multă iubire faţă de semeni. Întrebat cum vrea să rămână în istorie, fostul mare sportiv a oferit o altă declaraţie memorabilă. „Ca un om care nu şi-a vândut niciodată aproapele. Dacă acest lucru e prea mult, măcar ca un boxer bun. Nu m-ar deranja dacă s-ar menţiona şi faptul că am fost foarte drăguţ”, spunea Ali.

În 1999, Ali a fost declarat „sportivul secolului”. În ciuda faptului că boala de care suferea – Parkinson – îl afecta tot mai tare, fostul sportiv a continuat să apară în public şi să militeze pentru lucrurile în care credea.

Etichete: muhammad ali , ilie nastase

[ad_2]

Citește mai mult..