Cum va fi vremea de Florii și Paște. Prognoza meteo pentru cele două Sărbători

[ad_1]

Cum va fi vremea de Florii și Paște. Prognoza meteo pentru cele două Sărbători. Vremea a devenit destul de imprevizibilă din cauza schimbărilor climatice, iar meteorologii cu greu se mai încumetă să facă prognoze pe termen lung. O estimare cu privire la zilele de Florii și Paște există, însă pot apărea oricând surprize.


In articol:


Cum va fi vremea de Florii și Paște.  Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri 9 aprilie prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, care cuprinde și estimările pentru Florii și Paște.

Vremea face tot mai multe surprize.

Puțină lume se aștepta la un episod de vreme siberiană aproape de mijlocul lunii aprilie, însă modificările climatice din zonele arctice au făcut ca gerul cumplit să cuprindă o mare parte din Europa, inclusiv România.

Citeste si: Prognoza METEO, azi 9 aprilie 2021. Ce au anunțat meteorologii?

Cum va fi vremea de Florii și Paște. Floriile cad în acest an pe data de 25 aprilie, deci mai sunt peste tot săptămâni până la acel moment.
Paștele va fi pe 2 mai, iar o prognoză mai exactă despre vremea pe următoarele săptămâni va fi emisă de ANM luni. Ce știm la această oră despre vremea de Florii și de Paște, vezi mai jos.

Cum va fi vremea de Florii

Potrivit meteorologilor de la ANM, care au emis azi prognoza pe 4 săptămâni, în zilele de Florii, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Citeste si: Guvernul a prelungit starea de alertă. Ce măsuri noi au fost luate împotriva răspândirii COVID-19

Cum va fi vremea de Paște  

În săptămâna 26 martie- 3 mai, deci în zilele de dinaintea Paștelui, temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, local posibil ușor mai coborâte.

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile extracarpatice și local în cele centrale și la munte, dar mai ales în cele nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citeste si: Intrarea Domnului in Ierusalim. Ce semnificație are sărbătoarea floriilor

Cum va fi vremea de Paște – foto ANM[Sursa foto: ANM]

Vremea de Paște – estimări legate de ploi[Sursa foto: ANM]

[ad_2]

Citește mai mult..