Doi navigatori români au suferit arsuri grave în timp ce munceau pe o navă aflată într-un port din Malaezia



Doi navigatori români au fost răniți în urma unui accident de muncă în care au fost atinși de combustibil încins în sala de mașini a vaporului pe care se aflau. Au arsuri pe 40-50% din corp și au fost internați la spitalul pentru arşi din Malaezia.

Cei doi navigatori au suferit accidentul în timp ce se aflau pe nava Rapallo care urma să fie încărcată cu marfă într-un port din Malaezia, a informat, joi seara, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), Adrian Mihălcioiu, citat de Agerpres.

Cei doi membri ai echipajului au fost arşi cu combustibil încins.

„Doi navigatori români de pe nava Rapallo au suferit arsuri pe 40-50% din corp în urma unui accident. Cei doi ar fi fost atinşi cu combustibil încins în timp ce îşi efectuau serviciul în sala maşini în ziua de 7 spre 8 aprilie 2021. Vrachierul Rapallo de 75.000 TDW sub pavilion Malta se afla sub operaţiuni de încărcare în portul Dickson din Malysia, port aflat la 350 km sud de Kuala Lumpur”, a transmis reprezentantul SLN, inspector în cadrul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor (ITF).

Potrivit acestuia, cei doi marinari români vor fi transferaţi la spitalul pentru arşi din Malaezia.

„Navigatorii au fost internaţi de urgenţă la spitalul municipal şi acum sunt transferaţi la spitalul de arşi Manipal Hospital Klang. Nava este acoperită de un contract ITF şi are o asigurare la un club P&I de asigurare Norvegian din grupul cluburilor de top”, a menţionat Adrian Mihălcioiu.

Editor : Georgiana Marina



Citește mai mult..