PSD propune introducerea „criteriului verde” pentru ca firmele locale să primească punctaje suplimentare la licitaţiiPreşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că social-democraţii vor propune introducerea în legislaţie a criteriului verde, prin care producătorul cel mai apropiat de beneficiar să primească punctaj suplimentar la licitaţii, informează Agerpres.

Liderul PSD a precizat vineri, într-o conferinţă de presă la Baia Mare, că firmele româneşti producătoare de materiale de protecţie au fost ignorate şi defavorizate de statul român, în vreme ce statul statul francez a cumpărat întreaga producţie de măşti de protecţie a unei firme locale.

În acest context, Marcel Ciolacu a propus introducerea în legislaţia privind licitaţiile a unui criteriu verde, care există deja ca recomandare.

„Împreună cu mai mulţi producători români şi cu parlamentarii PSD sperăm să strângem suficiente voturi să trecem prin Parlament această iniţiativă legislativă, mai exact introducerea «criteriului verde». Există această recomandare în legislaţia românească. (…) Acest criteriu verde, în acest moment, este funcţional în Germania şi mai exact, distanţa de la producător până la beneficiar este considerată poluantă, transport poluant şi atunci, în cele 100 de puncte, pe lângă criteriile de calitate şi de preţ, vine şi acest criteriu verde şi cel mai apropiat producător de beneficiar are şi acest beneficiu la licitaţie de 10 puncte, a argumentat preşedintele PSD.

Potrivit lui Ciolacu, criteriul verde ar salva mai mulţi producători români şi locurile de muncă pe care aceştia le oferă.

Editor : Liviu CojanCitește mai mult..