Ministerul Sănătății dă vina pe un coordonator DSU și pe managerul spitalului pentru evacuarea pacienților de la FoișorMinisterul Sănătății transmite, într-un comunicat de presă, că evacuarea pacienților de la spitalul Foișor, unde zeci de pacienți, unii dintre ei operați recent, au fost scoși din spital și trimiși acasă vineri seara, s-a făcut sub coordonarea DSU. De asemenea, ministerul susține că managerul spitalului a fost informat încă de dimineață despre „iminența” transformării în unitate COVID-19, însă a dat avizul la ora 19.

În comunicatul de presă, ministerul precizează că a avizat evacuarea și transformarea unității în spital COVID-19 pentru că „situația pacienților Covid-19 care necesită îngrijire ATI este critică”.

„Transformarea spitalului Foișor în spital Covid-19 a fost soluția identificată de Departamentul pentru Situații de Urgență și avizată de Ministerul Sănătății în cursul zilei de astăzi. Evacuarea și transferul pacienților Covid-19 negativ care au fost internați la Spitalul Clinic Foișor este în sarcina DSU, sub coordonarea Dr. Bogdan DINU din cadrul UPU-SMURD București. Pentru demararea procesului de evacuare a fost necesar acceptul spitalului, spital ce aparține de ASSMB, aflat sub autoritatea Primăriei Municipiului București. Spitalul Foișor a fost informat încă de dimineață despre iminența transformării spitalului. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au fost la spital încă de la orele 11:00. La orele 19:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar.”, se arată în comunicatul de presă.

Ministerul spune că era o decizie necesară.

„Această decizie a fost luată datorită faptului că Spitalul Foișor are 26 de paturi ATI, 6 medici ATI și în momentul deciziei avea numai 3 pacienți internați în ATI. De asemenea, a fost identificată resursa umană de specialitate care să poată, împreună cu specialiștii Spitalului Foișor, oferi pacienților Covid-19 îngrijirea de care au nevoie.”, precizează minsterul.

De asemenea, ministerul Sănătății spune că evacuarea a fost făcută într-un mod „regretabil”.

„Ministerul Sănătății va solicita o analiză amănunțită a cauzelor pentru situația creată și pentru modul în care s-a desfășurat intervenția.”, se mai arată în comunicatul de presă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : R.K.Citește mai mult..