O nouă epidemie ameninţă lumea

[ad_1]

O nouă epidemie ameninţă lumea, consideră Ray Dorsey, neurolog în cadrul Universităţii din Rochester.


In articol:


Ray Dorsey afirmă că o epidemie de Parkinson este la orizont. Boala Parkinson este tulburarea neurologică cu cea mai rapidă creştere din lume. În Statele Unite, numărul persoanelor cu Parkinson a crescut cu 35% în ultimii 10 ani, conform The Guardian.„Credem că în următorii 25 de ani numărul cazurilor se va dubla din nou”, spune Dorsey.

„Suntem pe vârful unui aisberg foarte, foarte mare”, a mai spus acesta.

Expunerea la tricloroetilenă (TCE)

Deşi nu se cunoaşte cauza exactă a apariţiei bolii Parkinson, cercetătorii cred din ce în ce mai mult că un factor este expunerea la tricloroetilenă (TCE). Este vorba de un compus chimic utilizat în degresare industrială, curăţare chimică şi în produse de uz casnic. Tricloroetilenă este, însă, interzisă în multe ţări ale lumii, inclusiv Uniunea Europeană, fiind considerată o substanţă cu risc de grad 1 cancerigen.

Citeste si: Țara îngenuncheată de coronavirus. Peste 100.000 de infectări într-o singură zi- record absolut

În
timp ce unele state reglementează în mare măsură substanţa numită TCE (folosirea sa este interzisă în UE fără autorizaţie specială), tricloroetilenă este încă utilizată în Statele Unite.

Citeste si: Virusul care cauzează răceala comună poate bloca stabilirea SARS-CoV-2 în celulele umane

Potrivit unui studiu, efectuat în anul 2008, TCE a reprezentat un factor de risc pentru Parkinson. Datele din acest studiu au fost corelate unei alte cercetări realizate în anul 2011, care a adus dovezi suplimentare, remarcându-se o „o creștere de șase ori a riscului de Parkinson la

persoanele expuse la locul de muncă la tricloretilenă (TCE)”.

Citeste si: Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator

Citeste si: Ungaria a scăpat de sub control pandemia. Ce număr uriaș de infectări a anunțat azi Guvernul de la Budapesta

Citeste si: Alertă în China după de 3.000 de oameni s-au îmbolnăvit din cauza unei bacterii scăpate din laborator

 

[ad_2]

Citește mai mult..