VIDEO | Fără mască pe plajă, de la 1 mai

[ad_1]

Este exclus să fie deschise cluburile pe litoral în minivacanța de 1 Mai. E declarația răspicată a ministrului de Interne, care lasă de înțeles, însă, că autoritățile ar putea să lase turiștii să umble fără mască pe plaje. Vestea nu poate decât să-i bucure pe cei care și-au făcut deja rezervări. Și sunt mulți. Chiar dacă Mamaia va fi în șantier de Paște, oaspeți s-au anunțat deja la hoteluri. În Vama Veche, în schimb, cu greu se mai găsesc locuri.


In articol:


În stațiunea Mamaia, aleile au fost sufocate de localnici și turiști. În ciuda aglomerației, lumea nu a mai așteptat verdictul autorităților și deja a uitat de mască. Puțini au fost cei care au mai purtat-o… Iar vremea a fost destul de prietenoasă!

Și unde putea fi găsită oaza de relaxare dacă nu pe plajă, în buza mării.

„Este minunata, mai ales la mare.. vedeți toată lumea se plimba.. am intrat in starea de primăvara”, spune un turist.

„E foarte frumos și tocmai de asta am profitat un pic de vremea asta frumoasa și am fugit un pic din București!”, spune o altă persoană.

Citeste si: Florin Cîţu: „Mai avem doar şase locuri libere la ATI. Vaccinarea este singura soluţie să depăşim pandemia!

Cluburile nu vor fi deschise de 1 mai

În Mamaia, încă se lucrează la extinderea plajelor, astfel că în minivacanța de 1 mai, turiștii nu se vor putea bucura pe deplin de răsfăț. Cu toate acestea s-au făcut rezervări la hoteluri… dar cluburile nu vor fi deschise nicăieri în stațiuni, avertizează ministerul de Interne.

Citeste si: Când se vor deschide cluburile? Lucian Bode: Discotecile de pe litoral nu vor fi deschise în minivacanţa de 1 Mai

Vor rămâne deschise terasele, care au fost pline

și astăzi.

„Am deschis de ieri, vremea este buna, ne ajuta, este foarte frumos doar ca închidem la 6 asta este singurul dezavantaj dar sper sa se modifice și asta pe parcurs”, afirmă managerul unei terase.

Citeste si: Bilanţ coronavirus 11 aprile 2021: Record de pacienţi la terapie intensivă

„Speram ca de la 1 mai sa ținem deschis pana la ora 11 măcar”, a completat acesta.

În Vama Veche, locuri de cazare nu prea sunt disponibile. Hotelurile trebuie să respecte restricțiile și să primească oaspeți doar în limita a 70 la sută din capacitate. Tocmai din pricina acestui șir lung de restricții, mulți romani au ales alte destinații de vacanta, precum Grecia, Turcia sau Bulgaria.

[ad_2]

Citește mai mult..