Armata din Myanmar cere bani rudelor protestatarilor morți pentru a le lăsa să ridice trupurile de morgă

[ad_1]

Armata din Myanmar taxează cu 85 de dolari familiile activiștilor morți în timpul manifestațiilor violente din această țară, care vin să-și ridice rudele decedate de la morgă, scrie CNN, citând mai mulți activiști.

Cel puțin 82 de oameni au fost uciși vineri în orașul Bago, în timpul unui raid al forțelor militare, afirmă Asociația de Asistență pentru Prizonieri Politici, potrivit CNN.

Armata din Myanmar a tras împotriva protestatarilor cu arme de asalt, lansatoare de grenade și grenade de mână, mai spune AAPP.

De la începutul loviturii de stat de pe 1 februarie, peste 700 de oameni și-au pierdut viața în urma violențelor și peste 3.000 au fost arestați. 

Un martor al evenimentelor din Bago, citat de CNN, a povestit că mulți rezidenți au păsărit orașul și s-au refugiat în satele din împrejurimi.

„Trăiesc pe strada princială. Forțele de securitate vin des și staționează în zonă”, a spus martorul, adăugând că, după proteste, la morgă s-au strâns grămezi de cadavre ale activiștilor.

Armata le cere acum câte 85 de dolari familiilor celor morți, care vin la morgă să ridica cadavrele rudelor care și-au pierdut viața în timpul protestelor, mai scrie CNN, citând o postare pe Facebook a Asociației Studenților de la Universitatea din Bago. Informația a fost confirmată și de Radio Asia Liberă.

Pe de altă parte, armata din Myanmar susține că a fost atacată de protestatari la Bago, potrivit ziarului guvernamental Noua Lumină.

„Forțele de securitate au fost atacate de grupuri de protestatari, în timp ce îndepărtau barierele montate de aceștia pe străzile din Bago”, a scris ziarul, adăugând că „insurgenții au folosit arme de foc, cocktailuri Molotov, săgeți și grenade pentru a ataca forțele de ordine”.

Editor : B.P.

[ad_2]

Citește mai mult..