Există susținere față de Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății

[ad_1]

„Mesajul este foarte simplu: coaliția merge mai departe”, a declarat Dan Barna, co-președintele Alianței USR-PLUS, după ședința de luni a coaliției, în care s-au discutat cele mai recente tensiuni, apărute din cauza gestionării epidemiei de coronavirus în România.

Dan Barna a afirmat că scopul coaliției este îndeplinirea programului de guvernare și că poziția lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății nu este pusă în pericol.

„Continuăm în această structură, pentru că este foarte important ca acest guvern să-și îndeplinească programul de guvernare”, a spus Dan Barna după ședința coaliției.

El a precizat că nu s-a pus problema revocării ministrului Sănătății.

„Există o susţinere la nivelul actualului ministru Vlad Voiculescu, care se va reflecta, bineînţeles, şi în perioada următoare. Vlad continuă la Ministerul Sănătăţii, nu a fost niciun moment în discuţie în coaliţie ideea ca Vlad să fie demis sau să se retragă. Obiectivul general al coaliţiei şi al nostru, al fiecăruia dintre noi, este ca acele obiective pe care le avem în programul de guvernare să devină realitate”, a spus Barna.

Partidul Social Democrat a depus, luni, a doua moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. În document, PSD îi reproșează ministrului evoluțiile „dramatice” ale pandemiei, lipsa măsurilor de sănătate publică, evacuarea Spitaului Foișor sau încălcarea regulilor de combatere a pandemiei impuse populației.

„Am discutat astăzi în Biroul Politic Național despre situația absolut revoltătoare de la Spitalul Foișor. Am decis ca astăzi să depunem o nouă moțiune simplă împotriva ministrului sănătății. Ținând cont de gravitatea situației, cerem Biroului Permanent al Camerei Deputaților ca în această săptămână să fie dat votul pe această moțiune simplă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citrește și: Surse: Orban le-a spus liberalilor că răspunderea politică pentru Voiculescu aparține USR PLUS. „Avem nevoie de coeziune în Coaliție”

Editor : B.P.

[ad_2]

Citește mai mult..