Galerie Foto | Campioana mondială și europeană, licențiată în istorie, aleargă spre medalia de aur de la Tokyo



  • UCL: PSG – Bayern Munchen, marți, 22:00, Digi Sport 1

  • UCL: Chelsea – FC Porto, marți, 22:00, Digi Sport 2

Britanica este licențiată în istorie și a cucerit premiul pentru „cea mai bună rubrică a anului”, oferit de Asociația Internațională a Presei Sportive, pentru un eseu pe tema rasismului publicat în The Telegraph. Dina Asher-Smith este născută în sudul Londrei, acolo unde se și pregătește pentru JO din Tokyo.

Galerie Foto

Dina Asher-Smith visează la cel puțin o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Rezultatele din ultimii ani, o plasează pe Asher-Smith în postura de favorită la medaliile de aur în probele de 100 m și 200 m, la Tokyo. Cu toate acestea, sportiva din Regatul Unit rămâne cu picioarele pe pământ și este convinsă că nu renumele, ci forma de moment o va ajuta să triumfe la Jocurile Olimpice.

În 2018, am câștigat trei medalii de aur la Europene, dar acestea nu mi-au influențat 2019. În 2019, am câștigat aurul mondial la 200 m și argintul la 100 m și 4 x 100 m, dar nu-mi vor oferi niciun avantaj pentru 2021. Fiecare sezon este o foaie goală. Și există atât de multe adversare valoroase în lume„, a declarat Dina Asher-Smith, potrivit Gazzetta dello Sport.

Dina Asher-Smith a participat și la Olimpiada de la Rio, din 2016, unde a urcat pe ultima treaptă a podiumului alături de echipa din Marea Britanie. Atleta a vorbit și despre pasiunea sa mai puțin cunoscută, istoria.

Îmi place să aprofundez epocile care au marcat schimbări culturale și religioase: teza mea de absolvire, din 2017, s-a axat pe evoluția muzicii jazz în anumite perioade ale secolului XX„, a adăugat Dina Asher-Smith.

Etichete: atletism jo , jocurile olimpice tokyo , dina asher-smith



Citește mai mult..