Galerie Foto | După ce Simona Halep și Patricia Țig s-au retras, „racheta numărul 1” a României la FED Cup vine de pe locul 132 WTA

[ad_1]

  • Liga 1: Poli Iași – Hermannstadt, luni, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: Viitorul – Gaz Metan, luni, 20:30, Digi Sport 1

Irina Bara, sportiva care a făcut senzație la ediția precedentă de la Roland Garros, ajungând până în turul trei al Grand Slam-ului francez, nu are un sezon 2021 așa cum și-ar fi dorit. Cea mai bine clasată jucătoare în ierarhia WTA convocată de Monica Niculescu pentru partida din „Billie Jean King Cup” (FED Cup) contra Italiei, nu a câștigat niciuna dintre cele cinci partide oficiale disputate în acest an.

Galerie Foto

Irina Bara, cea mai bine  clasată jucătoare a echipei de FED Cup a României, după retragerile Simonei Halep și Patriciei Țig

În plus, Irina Bara a pierdut și cele trei meciuri de dublu la care a luat startul în 2021. Alături de ea, din echipa României vor mai face parte Mihaela Buzărnescu (locul 136 WTA), Elena Gabriela Ruse (locul 166 WTA) şi Monica Niculescu (locul 174 WTA), Monica fiind şi căpitanul tricolorelor.

Nu va fi prezentă nicio jucătoare din top 100 la partida programată la Sala Polivalentă, din Cluj-Napoca, din 16 şi 17 Aprilie 2021 – în afara Simonei Halep și Patriciei Țig, din lotul României mai lipsesc Sorana Cîrstea (locul 65 WTA), care s-a retras din echipă, Irina Begu (locul 74 WTA) şi Ana Bogdan (locul 100 WTA).

Nici Camila Giorgi, locul 80 WTA, jucătoarea italiană cel mai bine clasată în ierarhia mondială, nu va participa la meciul de FedCup cu România, deoarece a fost testată pozitiv cu noul coronavirus.

Căpitanul italiencelor, Tathiana Garbin, va miza pentru partida din play-off-ul Billie Jean King Cup (fosta FedCup), pe Martina Trevisan, locul 99 WTA, Jasmine Paolini, locul 103 WTA, Elisabetta Cocciaretto, locul 111 WTA, Giulia Gatto-Monticone, locul 177 WTA, şi Bianca Turati, locul 281 WTA.

  • Echipa care câştigă barajul va juca în calificările pentru ediţia 2022 a Grupei Mondiale, în timp ce pierzătoarea va juca în Grupa I a Zonei Euro-africane.

Etichete: fed cup , irina bara , echipa romaniei fed cup , billie jean king cup , racheta numarul 1 romania

[ad_2]

Citește mai mult..