Un trader din Singapore pregăteşte un depozit care va stoca 15.000 de tone de argint

[ad_1]

În apropiere de aeroportul Changi din Singapore, un uriaş depozit de dimensiunea unui hangar urmează să fie umplut cu argint, un metal preţios care de obicei ocupă locul secund după aur, informează Agerpres, care citează Bloomberg.

Depozitul este construit de firma de trading Silver Bullion Pte şi atunci când va fi gata, undeva în prima jumătate a anului următor, va putea stoca până la 15.000 de tone de argint. În acest moment în acest depozit se află doar aproximativ 400 de tone de metal preţios însă spaţiul lipsă disponibil este un semnal că argintul ar putea să cunoască câţiva ani promiţători.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Cererea pentru monede şi lingouri de argint este în creştere, alimentată parţial şi de frenezia de achiziţie declanşată în luna februarie de „hoarda de pe Reddit”, care a dus preţurile la cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani. Chiar dacă între timp febra de pe piaţă argintului s-a mai redus, interesul investitorilor de retail rămâne unul ridicat, preţurile sunt relativ accesibile şi au început să fie luate măsuri pentru a răspunde la creşterea cererii. Potrivit datelor furnizate de London Bullion Market Association, cantitatea de argint stocată la depozitele din Londra a crescut cu 11% în luna martie, până la un nivel record.

Pe lângă depozitul din Singapore, JM Bullion, unul dintre cei mai mari retaileri de metale preţioase din SUA, intenţionează să deschidă, la mijlocul acestui an, şi un depozit de 2.300 de metri pătraţi la Dallas, care va fi utilizat pentru stocarea de argint şi alte metale preţioase.

Rolul crucial jucat de argint în tranziţia energetică, fiind vorba de o componentă cheie din panourile fotovoltaice, este un alt factor care va stimula consumul pe termen lung. Toate aceste motive îi fac pe analişti entuziasmaţi când vine vorba de potenţialul argintului, unii apreciind chiar că este posibil ca performanţele argintului să le devanseze pe cele ale aurului în acest an.

„Perspectivele pentru creşterea cererii de argint în următorii ani par foarte pozitive, în special în cazul unei game largi de aplicaţii industriale, precum panouri fotovoltaice, 5G şi automobile”, a declarat Philip Klapwijk, director de operaţiuni la firma de consultanţă Precious Metals Insights Ltd.

Fondatorul firmei Silver Bullion, Gregor Gregersen, spune că a început să caute un depozit mare în urmă cu doi-trei ani, iar această decizie s-a dovedit una câştigătoare anul trecut, când cererea pentru argint a explodat în contextul pandemiei de coronavius.

„Ideea este ca această facilitate să devină una de referinţă. Nu prea există facilităţi care sunt construite special pentru stocarea, în siguranţă, a unor mari cantităţi de argint”, spune Gregor Gregersen.

Singapore are deja o reputaţie de centru financiar stabil şi a luat măsuri pentru a deveni un hub în tranzacţiile cu metale preţioase, scutind aurul, argintul şi platina de la plata taxei pentru bunuri şi servicii.

În paralel, Silver Institute estimează că investiţiile fizice în argint, care acoperă achiziţiile de monede şi lingouri, ar urma să ajungă în 2021 la 257 milioane de uncii, cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani. Cu toate acestea, pe moment nu se preconizează un deficit de argint. Potrivit Silver Institute, piaţa mondială de argint va continua să înregistreze un surplus în acest an, chiar dacă va fi vorba de cel mai mic surplus de după 2015.

Chiar şi aşa directorul general de la JM Bullion, Michael Wittmeyer este mai optimist. Potrivit acestuia achiziţiile frenetice declanşate de „hoarda de pe Reddit” au creat o explozie a cererii din partea investitorilor existenţi şi, de asemenea, a adus o mulţime de noi investitori în acest metal preţios.

„Încercăm să ne extindem capacităţile astfel încât următoarea dată vom putea să livrăm toate comenzile mai rapid”, a spus Michael Wittmeyer.

Editor : V.M.

[ad_2]

Citește mai mult..