Carantină prelungită pentru alte trei localităţi din județul Ilfov

[ad_1]

Autoritățile ilfovene au anunat o prelungire a carantinei zonale pentru încă trei localități din județ, și anume, Chiajna, Cornetu și Dragomirești-Vale. Totodată, în localitatea Chiajna, carantina va fi prelungită cu 14 zile, deoarece incidenta cumulată a cazurilor a ajuns la 11,15 la mia de locuitori. Însă, în celelalte două localități, carantina este prelungită cu 7 zile.


In articol:


”Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară Hotărârea nr.

90 din 13.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Chiajna, cu satele aparţinătoare Chiajna, Dudu şi Roşu, judeţul Ilfov. Luând în considerare cele de mai sus, şeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul Şefului DSU nr. 6984 din 13.04.2021 privind prelungirea carantinei zonale pentru comuna Chiajna, cu satele aparţinătoare Chiajna, Dudu şi Roşu, judeţul Ilfov, începând cu data de 13.04.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile”, anunțat, marţi, Prefectura Ilfov.

https://www.stirilekanald.ro/detinutii-vaccinati-impotriva-coronavirus-20141752[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Valeriu Gheorghiţă anunță noi modificări la centrele de vaccinare AstraZeneca

Carantina va fi prelungită cu 14 zile în localitatea Chiajna, iar în localitățile Cornetu și Dragomirești-Vale cu 7 zile

Prefectura Ilfov a transmis că în localitatea Chiajna, incidența cumultă a cazurilor de COVID-19 este de 11,15 la mie.

De asemenea, î n localitatea Cornetu, rata de infectare a ajuns la 6,89 cazuri la mia de locuitori, iar în Dragomireşti-Vale 7,19 cazuri COVID-19 la mia de

locuitori.

Astfel, măsura carantinării celor trei localități intră în vigoare în această seară, la ora 22:00.

Important de menționat este că judeţul Ilfov are în prezent cea mai mare rată de infectare din ţară, adică 7,15 la mie.

Citeste si: Ministerul Sănătății: „Anticorpii anti-COVID-19 sunt prezenţi în organism la 6 şi chiar 8 luni de la infectare”

[ad_2]

Citește mai mult..