Lovitură de teatru în cazul vaccinului Johnson&Johnson. Decizia luată de SUA

[ad_1]

Statele Unite se pregătesc să ia o pauză în privința administrării de vaccinuri produse de Johnson & Johnson, în condițiile în care au apărut mai multe cazuri suspecte de tromboze post-vaccinare.


In articol:


Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (The Food and Drug Administration) și Centrul pentru Controlul Bolilor (Centers for Disease Control) vor înceta să utilizeze vaccinul Johnson & Johnson în centrele federale de vaccinare, transmite NY Times.

De asemenea, cele două

agenții federale din domeniul sănătății vor cere statelor să facă același lucru, până când se examinează problemele de siguranță legate de vaccinul cu o singură doză împotriva COVID-19.

Citeste si: Valeriu Gheorghiţă anunță noi modificări la centrele de vaccinare AstraZeneca

UPDATE. Reacția lui Valeriu Gheorgiță

UPDATE. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, afirmă că România, care va primi săptămâna aceasta prima tranşă de vaccin produs de compania Johnson&Johnson, aşteaptă precizări de la Agenţia Europeană a Medicamentului cu privite la acest ser şi la legătura dintre acesta şi evenimente trombotice post-imunizare, relatează News.ro.

„Am
văzut această recomandare în cursul zilei de astăzi. Aşteptăm, pe bună dreptate, o precizare de la Agenţia Europeană a Medicamentului şi dacă va fi nevoie să nu demarăm încă utilizarea acestui tip de vaccin putem să facem acest lucru, avem capacitatea de stocare, nu ne forţează nimeni să începem atâta timp cât nu avem suficiente date de siguranţă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări.

Citeste si: Anunțul OMS: „Îmbolnăvirile de covid-19 cresc în mod exponenţial, pandemia a ajuns într-un punct critic”

Ce probleme au apărut în SUA la vaccinarea cu Johnson & Johnson 

Decizia de a stopa momentan vaccinarea a venit după ce șase beneficiari din Statele Unite au dezvoltat o tulburare rară care implică cheaguri de sânge în aproximativ două săptămâni de la administrarea serului Johnson & Johnson.

Toți cei șase beneficiari erau femei cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani. O femeie a murit, iar o a doua femeie din Nebraska a fost internată în stare critică.

Citeste si: Bilanț coronavirus, azi 13 aprilie 2021. 1.530 de persoane la ATI

Aproape șapte milioane de oameni din Statele Unite au primit până acum serul Johnson & Johnson și aproximativ nouă milioane de doze au fost expediate către centrele de vaccinare, potrivit datelor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

„Recomandăm o pauză în utilizarea acestui vaccin ca măsură de precauție”, a spus dr. Peter Marks, director al Centrului de evaluare și cercetare biologică al Administrației pentru Alimente și Medicamente și dr. Anne Schuchat, director adjunct principal al CDC, a declarat într-o declarație comună.

„În acest moment, aceste reacții adverse par a fi extrem de rare”, au precizat cei doi, conform sursei citate.

Citeste si: Reguli noi la vaccinarea cu AstraZeneca. Oricine se poate vaccina pe loc, fără programare

Când ajung în România primele doze de vaccin Johnson&Johnson 

Dozele de vaccin Johnson&Johnson vor ajunge în România cu câteva zile mai devreme faţă de calendarul programat. Vaccinul va fi utilizat în special de medicii de familie și în centrele de vaccinare mobile.

Astfel, 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson ajung pe 15 aprilie în România. Anunţul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu. 

„O veste foarte bună: astăzi (vineri, n.r.) am fost anunţaţi de faptul că acest vaccin va sosi cu câteva zile mai repede în România. Practic, va sosi pe 15 aprilie, săptămâna viitoare, joi, 60.000 de doze”, a afirmat Andrei Baciu, la Digi24.

Secretarul de stat a precizat că acest vaccin are avantajul că se administrează într-o singură doză şi că nu necesită condiţii speciale de depozitare.

Citeste si: Raed Arafat, veste cumplită despre criza de la ATI din București

[ad_2]

Citește mai mult..